Cardinal at Rock N'Bike Sibiu


Data și ora:
Gazdă:
Strada Ștefan cel Mare 120, Sibiu 550316, Romania
Organizator:

Despre

CARDINAL este un proiect de garage rock/psychedelic de pe litoral, născut dintr-o afinitate pentru tot ce înseamnă fuzz, low-end, riffuri hipnotice și împachetat într-o atitudine punk și do-it-yourself care le-a purtat muzica departe.

Noisehead, EP-ul de debut, a fost lansat în octombrie 2016, când cei 4 băieți din trupă nu aveau nici 18 ani. Înregistrat într-o casă veche din Aviatorilor cu un minim de posibilități și un maxim de entuziasm, Noisehead a luat prin surprindere scena muzicală românească, debordând energie adolescentină într-un haos muzical organizat. După o serie de concerte mai mici în Club Fabrica, pe 2 iunie Cardinal au cântat la Cobra Fest alături de trupe precum We Lost The Sea, Mental Architects și Meniscus.

Disappearer, primul lor album, lansat în iulie 2017, le-a făcut muzica auzită prin toată țara și chiar și peste graniță. Turneul de promovare a albumului i-a readus pe băieți prin capitală, unde au avut primul lor concert Sold Out urmat îndeaproape de al doilea, în orașul lor natal, Constanța; piesele de pe Disappearer, care dau dovadă de o explorare mult mai amplă a muzicii psych total distorsionate și un stil muzical care a crescut și s-a maturizat odată cu băieții la final de adolescență, combinate cu predecesoarele mai brute de pe Noisehead, au răsunat în Cluj-Napoca, Craiova și Timișoara, cât și Belgrad și Subotica, Serbia.

Cu aer proaspăt în plămâni după o pauză creativă de aproape 1 an, datorată plecării la studiu în străinătate a 2 dintre membri, ei au revenit cu noi concerte Sold Out în București și Constanța și cu un turneu și mai ambițios, HOMECOMING TOUR 2018, ce promovează noul lor single – MINOLTA. Ultima și cea mai semeță oprire a acestui turneu va fi la EXPIRAT București și va închide încă un capitol pentru CARDINAL.

Intrare: 10 RON

Fotografii