Castra Barbarorum

Festival  |  Atelier  |  În jurul Sibiului

Data și ora:
Gazdă:

Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Muzeul ASTRA organizează, prin secția de Arheologie, etnoarheologie și arheologie experimentală, un amplu eveniment dedicat patrimoniului cultural arheologic: CASTRA BARBARORUM (taberele barbarilor).

Evenimentul se desfășoară cu participarea membrilor Asociației Culturale Omnis Barbaria, meșterul fierar Komakiza și meșterul pielar Robert Urs.⚒️⚒️⚒️

CASTRA BARBARORUM își propune ca, printr-un spațiu expozițional organizat în aer liber, la Muzeul ASTRA, animat de persoane costumate după modelul vestimentației din perioada antică, să reconstituie ipostaze din viața cotidiană și militară, practici constructive și meşteşuguri din antichitate.
  
În cele cinci zile din program, vor avea loc activități demonstrative și interactive, desfășurate sub forma unor ateliere de arheologie experimentală, prin care vor fi confecționate obiecte casnice, unelte și piese de armament, reproduse fidel după cele descoperite în siturile arheologice. De asemnea, vor fi prezentate echipamente militare și tehnici de folosire a armelor, confecționate după modele celor antice. ⚔️

ACTIVITĂȚI:
 
-        Activitate interactivă cu publicul, de reconstituire a structurilor de habitat antice, de tipul adăposturilor din Barbaricum. Atelierul își propune să ilustreze tehnici și practici constructive, prin folosirea materialelor (lemn și textile) și a uneltelor  specifice perioadei (topoare, securi, baroase, cuțite, foarfeci).
-        Activitate interactivă cu publicul, de reconstituire a instalațiilor rudimentare de ardere a ceramicii folosite de barbari în antichitate (amenajare vatră deschisă pentru ardere ceramică). 
-        Atelier de olărit în cadrul căruia se vor confecționa prin modelare cu mâna, vase și obiecte din lut, replici după cele descoperite în siturile arheologice din antichitate.
-        Atelier de ardere în vatră deschisă a vaselor și obiectelor din lut, confecționate prin modelare cu mâna.
-        Atelier meșteșugăresc de confecționat cămăși de zale, folosite de războinicii barbari în perioada antică.
-        Atelier meșteșugăresc de țesut care reconstituie tehnica prelucrării firelor textile la războiul de țesut vertical, folosită în antichitate.
 

🗓️ Data: 18-22 august 2021
⏰Interval orar: orele 10:00-18:00
📍 Locație: Etno - Tehno - Parc

Hai și tu!✌️

Fotografii