Cadou de #Centenar: proiecție deschisă a filmului „Transalpina”


Data și ora:
Bilete:
Intrare libera
Gazdă:

Str.Emil Cioran nr. 1A, 550025 Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

🏔 Un lucru foarte puțin știut este că Transalpina, șoseaua care ajunge la cea mai mare altitudine din România, traversează Munții Parâng chiar pe drumul care, timp de mii de ani, a legat Transilvania de Ţara Românească.

💯 De Centenar, aniversăm cei 100 de ani de existență a României moderne celebrând un simbol al unității: drumul dintre munți și mare, unul dintre cele mai spectaculoase din Europa, ce leagă câmpiile roditoare ale sudului de crestele Carpaților și văile și colinele de dincolo de aceștia, un drum pe care au trecut, secole de-a rândul, oieri, negustori, peregrini, armate, boieri, voievozi și principi, fugari, oaspeți străini și cărturari.

🇷🇴🎥 De 1 Decembrie, ziua națională, filmul „Transalpina – Drumul Regilor”, în regia lui Dumitru Budrala, va avea o proiecție specială, cu intrare liberă, la Centrul Cultural "Ion Besoiu" Sibiu, de la ora 18:00.

💯 Acesta este cadoul regizorului de Centenar, pentru toți românii: un film rezultat din fascinația sa de-o viață pentru poveștile pe care le ascund râurile, iezerele, crestele munților, văile și peșterile, povești care trec dincolo de fapte și date istorice, evocând însuși spiritul locului. Filmul propune o călătorie pe un drum de o frumusețe rară, de care și-au legat numele mai mulți regi, pierdut și redescoperit de multe ori de-a lungul vremii.

📽📽 Ca ilustrare a simbolisticii acestui drum milenar, dar și ca omagiu adus generațiie Marii Uniri, vă așteptăm, de asemenea, la două proiecții speciale organizate la Săliștea Sibiului (30 noiembrie) și Novacii Gorjului (2 decembrie), localități care marchează punctul în care a început modernizarea Transalpina și în care s-a tăiat panglica de inagurare a noului drum.

Fotografii