Cei 7 pitici de la Auschwitz


Data și ora:
Bilete:
6 lei
Gazdă:
Piata Mica, nr. 11, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Cei 7 pitici de la Auschwitz

Ce a însemnat pentru 7 frați pitici din comuna Rozavlea - jud. Maramureș, momentul în care naziștii au năvălit în Europa, ei fiind nu numai pitici, ci și evrei?
Actorul-superstar Warwick Davis cunoscut mai ales datorită rolului din seria Harry Potter prezintă povestea familiei Ovitz, de la spectacolele de succes susținute de cei 7 frați la torturile experimentale la care au fost supuși în ceea ce s-a numit grădina zoologică a doctorului Mengele de la Auschwitz.
Oamenii care aveau vreo diformitate fizică au devenit o obsesie pentru naziști. Ei au vrut să creeze o nouă rasă superioară și să-i elimine pe cei care nu se încadrau în standardele lor. În cazul familiei Ovitz, ceea ce ar fi trebuit să-i condamne la moarte s-a dovedit a fi de fapt o portiță de scăpare. Au ajuns la Auschwitz pentru că erau evrei, dar au reușit să scape de exterminare pentru că erau pitici. Mai întâi au fost cobai pentru experimentele lui Mengele, iar mai apoi s-au folosit de talentele lor artistice pentru a fi lăsați în viață. Coșmarul s-a încheiat la 8 luni după sosirea lor în lagăr odată cu desființarea acestuia.

Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției.

Mai multe informații la tel: 0751.166.516