CinExplorez: Atelier de animație 2D și 3D la Este Film Festival


Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică 4, Sibiu, România
Organizator:

Despre

Augustin îi invită pe copiii de peste 10 ani să facă desene animate împreună: să animeze live un personaj 2D și un personaj 3D.
Animațiile sunt iubite de toți copiii, dar puțini știu cât de multă muncă este în spate, cât de laborios și meticulos este întregul proces. Cei dornici să afle, vor primi mai întâi informații practice despre industria și execuția filmului de animație: idee, produs final, promovare, monetizare, precum și câteva tehnici de animație: de la clasic, 2D, la metode 3D și efecte speciale.
Apoi, înarmați cu cunoaștere, vor trece la partea practică: cum ajunge să se miște un personaj 2D și unul 3D. Cele câteva secunde de pe ecran se vor transforma în câteva zeci de minute de atenție, implicare și răbdare.
Este o ocazie minunată de explorare a acestui domeniu și îi mulțumim lui Augustin.
Studioul este interesat să coopteze tineri curioși spre a-i pregăti în vederea viitoarelor colaborări.
Popixar Studio este primul și singurul studio de animație din Sibiu.
Studioul Popixar există din 2006 și este responsabil parțial sau integral, cu animația multor producții animate românești: Animat Planet Show (Divertis, Antena1- 7 sezoane – 98 episoade), videoclipuri muzicale pentru formații ca Proconsul, Vama, Fără Zahăr, miniserial Prima Tv (Mondenii – 3 episoade), campanie animată pentru apa minerală Zizin, în curs de desfășurare.

Durata: 2h30min.

INTRARE GRATUITĂ. Vârsta: 10+

Participare exclusiv pe bază de ÎNSCRIERE la adresa de e-mail: festival@estefilm.ro.