CitySense Hackathon 2.0: Interacțiunea Offline


Data și ora:
Gazdă:

Aleea Unirii, Șelimbăr 557260, Romania

Despre

Cum putem face lumea offline mai interesantă și mai accesibilă cu ajutorul tehnologiei?

Invităm în jur de 35 de ingineri, programatori, sociologi, antropologi, psihologi, oameni de comunicare, educatori, urbaniști, designeri, pasionați de tech sau pur și simplu cetățeni interesați de creșterea calității vieții în Sibiu să vedem cum putem îmbunătăți interacțiunea offline prin intermediul tehnologiei. Și mai ales, cum putem face orașul mai responsiv la nevoile noastre.

Cele mai bune idei vor primi o finanțare pentru implementarea unui prototip. Suma totală pe care o punem la bătaie este de 26.850 lei. La final rămânem la un afterparty ;)

Ce vrem să rezolvăm?
Tehnologia este un instrument, care poate să conecteze și să deconecteze. O poți folosi pentru a socializa online, ascuns în casă și în stația de autobuz, sau pentru a programa o întâlnire cu prietenii la fotbal. Poți mobiliza întreg cartierul pentru a amenaja un spațiu și poți ajuta vecinul orb de la 3 să-și creeze rutine zilnice, care să-i facă mai ușoară plimbarea prin parc.

Ce înțelegem prin tehnologie?
Privim tehnologia print-o lentilă mai largă. Suntem interesați de soluții bazate pe platforme de comunicare, dar și de cele cu aplicații, senzori sau plăcuțe Arduino.

Potențialele interacțiuni offline pe care le poți aborda, fără a fi limitat la acestea:
Activități sportive, drumeții, meetup-uri, implicare civică, dezbateri, voluntariat, incluziunea diferitor categorii defavorizate, activități intergeneraționale, socializare între vecinii de bloc și cartier etc.

Ce îți oferim?
• Posibilitatea de a obține finanțare pentru implementarea prototipului ideii tale / echipei tale
• Sprijin și consultanță în implementare
• Posibilitatea de a lucra cot la cot cu oameni faini din domeniu
• Cafea și ceai la discreție, un prânz delicios și un afterparty pe măsură

Ce așteptări avem?
• Să-ți sacrifici o zi de sâmbătă pentru brainstorming și muncă
• Să faci un mini-research până la hackathon, privind subiectul care te interesează. Ajută să discuți cu potențialii beneficiari despre nevoile lor și ce le-ar fi de folos
• Să ai disponibilitatea de a implementa prototipul, în cazul în care echipa va câștiga finanțarea.

Cum te înscrii?
Te poți înscrie completând formularul de aici www.goo.gl/T1dXaf, până pe 8 octombrie, ora 23:59. În cazul în care vei fi selectat, vei primi confirmarea participării pe email până marți, 9 octombrie, ora 23:59.

Unde va avea loc hackathon-ul?
Evenimentul va avea loc într-un spațiu mișto recent amenajat în Sibiu, la ToolHouse MakerSpace (strada Nicolae Teclu nr. 29).

Dacă ai nevoie de ajutor, poți trimite un e-mail către colega noastră Lucia: lucia.sevestrean@fundatiacomunitarasibiu.ro

Mai multe detalii pe www.citysense.ro

Be there or be square!

***
CitySense
CitySense este un program ce sprijină crearea unor prototipuri de soluții de tip Smart City, care, prin utilizarea tehnologiei, contribuie la creșterea calității vieții în Sibiu.
Valoarea totală a finanțărilor este de 17.500 euro. CitySense este implementat de Fundația Comunitară Sibiu în parteneriat cu Wenglor, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu.

Fotografii