Concert Antract | Muzeul ASTRA | Sibiu


Data și ora:
Gazdă:

ASTRA National Museum Complex, Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu 100302, Romania
Organizator:

Despre

Cu mare bucurie vă așteptăm la concertul nostru din cadrul evenimentului Noaptea muzeelor la Muzeul ASTRA Sibiu.
#noapteamuzeelor va fi și noaptea muzelor, oare?

Este greu să faci biografia unei trupe care cântă de peste treizeci de ani, s-ar întinde pe câteva pagini. Cel mai important este să cauți dincolo de evenimente, întâmplări, concerte, firul ce-a ținut această trupă să dăinuie atât de mulți ani pe scenele românești.
Liantul continuității trupei este prietenia de peste douăzeci de ani care-i leagă pe trei dintre membrii actuali: Bobiță, Paul și Manole. Au fost multe momente grele de-a lungul anilor, au fost plecări și reveniri în trupă, dar ca într-o mare prietenie, legatura dintre cei trei a devenit tot mai strânsă.
Înființată din anul 1984, din vremea copilăriei artiștilor, formația a câștigat simpatia și aprecierea publicului dar și a juriurilor de specialitate, câștigând multe premii, căci de la început, aproape acoperiți de instrumentele mai mari decât ei, s-au încăpățânat, mai ales în anii comunismului, să cânte o muzică rock care era pentru acele vremuri simbol al revoltei.
Au continuat să cânte ani buni cântece care le dezvăluiau firea rebelă dar și cântece sensibile, care scoteau la iveală partea romantică, un amestec de stări și sentimente care împreună cu un sound modern au dus la consolidarea stilului pop rock, punându-i însă o amprentă personală.
De-a lungul anilor au primit multe premii, piesele lor s-au aflat de multe ori în cele mai bune topuri, iar ca o confirmare a întregii lor activități, în 2010 au primit din partea Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România Premiul de Excelență pentru Întreaga Activitate.
Au cântat alături de mari nume ale scenei internaționale Metallica, Dio, Helloween și mulți alții, au ridicat stadioane și săli polivalente în picioare, dar așa cum spune Bobiță: „Noi ne simțim bine oriunde sunt fanii noștri. Cântăm pentru mii de oameni, dar ne place și în cluburi, căci acolo suntem foarte aproape de prieteni.”
Bucuria cu care cântă trupa se vede, băieții de la Antract au foarte mulți fani care vin la concertele lor, care le-au ascultat și cumpărat muzica de-a lungul anilor, care-i consideră nu idoli, ci prieteni, așa cum la fel sunt și ei considerați de către artiști.
Căci Antract sunt prietenoși și mereu surprizători, se reinventează la fiecare concert, reușesc să transmită foarte multă emoție prin cântecele lor. Niciodată nu știi ce te va impresiona mai mult, uneori mai mult râzi, alteori verși o lacrimă, piesele lor sunt inspirate din viața de zi cu zi, care este asemănătoare cu a fiecăruia dintre noi. Așa cum spun ei, „uneori, când luăm pauză zâmbim, alteori plângem, uneori dansăm și alteori cântăm, dar întotdeauna iubim”. Iar când pleci de la un concert de-al lor te simți energizat, parcă ți-ai mai încărcat bateriile cu optimism pentru un timp, până la o nouă întâlnire, până data viitoare.
Da, muzica trupei Antract este despre iubire, căci la urmă, doar aceasta rămâne.
Deci, e Antract, iubește!

Fotografii