Concert de Craciun


Data și ora:
Gazdă:

Piata Albert Huet, Sibiu, Romania

Despre

Speranțe și aspirații pe calea credinței. Concert vocal-simfonic susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu și Corul Bach din Sibiu în Biserica Evanghelică “Sf. Maria”
            Parohia Evanghelică din Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu organizează un eveniment muzical în cadrul proiectului “Concert de Crăciun” cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu.      
            Concertul dirijat de Jürg Leutert va avea loc duminică, 12 decembrie 2021, începând cu ora 18:00, în Biserica Evanghelică “Sf. Maria” din Piața Huet. Biletele vor putea fi achiziționate din sacristia bisericii.            
            Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu are un repertoriu vast, din perioada barocului până la muzica zilelor noastre, iar de această dată va interpreta oratoriul lui Carl Philipp Emanuel Bach “Israeliții în deșert”, alături de Corul Bach din Sibiu şi patru solişti vocali. Îşi vor da concursul soprana Melinda Samson, soprana Renata Gebe-Fügi, tenorul Nicolae Simonov și baritonul Dan Cristian Hodrea.
            Cu ocazia jubileului Brukenthal din acest an, Parohia Evanghelică din Sibiu a organizat mai multe evenimente muzicale cu lucrări care au pătruns în Transilvania prin inițiativa baronului Samuel von Brukenthal și au fost interpretate și pe plan local la acea vreme. Cea mai mare lucrare documentată atunci este oratoriul lui Carl Philipp Emanuel Bach “Israeliții în deșert”. Tematic, lucrarea evidențiază drumul poporului Israel din captivitate spre Țara Promisă. Prin urmare, subiectul este preluat din Vechiul Testament şi se pot trasa cu ușurință legăturile mai departe, până la apariția lui Mesia, a cărui naștere o sărbătorim de Crăciun. Adventul, care reprezintă perioada noastră de pregătire creștină pentru această aniversare, este un timp de căutare și repaus. Tocmai acest lucru l-a făcut şi poporul Israel de nenumărate ori în lunga și anevoioasa sa călătorie din captivitate.        
            Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu și Corul Bach din Sibiu (Hermannstädter Bachchor) vor susține, duminică, 12 decembrie 2021, ora 18.00, un concert vocal-simfonic în Biserica Evanghelică din Piața Huet.
Dirijor: Jürg Leutert
Soliști:
Melinda Samson, soprană
Renate Gebe-Fugi, soprană
Nicolae Simonov, tenor
Dan Christian Hodrea, bariton
asCULTă:
Carl Philip Emanuel Bach - Die Israeliten in der Wüste
Evenimentul muzical este organizat de Parohia Evanghelică Sibiu în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu, în cadrul proiectului “Concert de Crăciun” cofinanţat de Primăria municipiului Sibiu.

Biletele se pot achiziționa de la Biserica Evanghelică din Piața Huet.