Concert de vioară Alexandru Tomescu - live

Eveniment online

Data și ora:
Bilete:
https://www.facebook.com/qreatorbyiqos/
Gazdă:

Romania
Organizator:

Despre

Un artist desăvârșit care creează cu fiecare atingere de vioară un univers locuit de creaturi sonore fascinante. Muzica nu are limite pentru Alexandru Tomescu. Pentru virtuozitatea lui, a câștigat dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, aparținând Statului Român. Atunci, a promis că îi va face sunetul auzit de către toți românii. 

După ce a absolvit Conservatorul din București sub îndrumarea lui Ștefan Gheorghiu, a continuat să studieze în afara țării cu Igor Oistrakh, Ruggiero Ricci, Tibor Varga și Eduard Schmieder. 

De la debutul său din 1985, a susținut peste 200 de concerte și recitaluri în 26 de țări, și a câștigat numeroase premii naționale și internaționale la festivalurile de muzică clasică (Marguerite Long – Jacques Thibaud, George Enescu, Paganini or Sarasat). De 13 ani, organizează Turneul Internațional Stradivarius.

Alexandru Tomescu a cântat pe cele mai renumite și râvnite scene de concert: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Great Hall of the Moscow Conservatory sau Concertgebouw (Amsterdam). 
Iar joi, va cânta online pentru voi, comunitatea Qreator.

*Sursa text & foto: https://www.facebook.com/qreatorbyiqos/