Concert DUOLA


Data și ora:
Bilete:
10 Ron
Gazdă:
Atrium Cafe Bistro & Art

Despre

Formaţia este compusă din Bágyi Balázs la baterii şi P. Szabó Dániel la ţambal, o combinaţie unică în lumea etno-jazzului. Muzica duoului doreşte să exploateze şi să combine potenţialul celor două instrumente aparent fără legătură. Ţambalul oferă structura melodică a pieselor în timp ce bateriile conduc ritmul. Pentru a obţine o textură muzicală cât mai colorată folosesc beţe din materiale diferite la ambele instrumente.
Ambii muzicieni sunt cunoscuţi şi consacraţi pe plan internaţional din punct de vedere profesional pe teritoriului jazzului şi a folkului. Stilul lor se bazează pe cele mai frumoase tradiţii ale muzicii camerale. În repertoarul lor se regăsesc rădăcini din muzica populară balcanică din bazinul Carpatin condimentată cu jazz şi improvizaţii. Formaţia s-a înfiinţat după o calaborare îndelungată a celor doi artişti în anul 2007 urmată de lansarea albumului de prezentare "Duola" din 2009.
În anul 2011 au avut primul lor turneu în România, unde au avut ocazia să cânte la Festivalul Naţional de Carte din Bucureşti. Tot atunci au ajuns prima dată la Sibiu unde au concertat la Atrium Classic Cafe şi au ţinut publicul în cafenea până la orele dimineţii cu un ad-hoc jam session la care au contribuit şi instrumentişti sibieni.
Ca un element deosebit este de menţionat faptul că Bágyi Balázs este preşedintele în funcţie a Uniunii de Jazz din Ungaria, instituţie de profil ce comasează majoritatea interpreţilor de gen din această ţară. Faptul că revine la Sibiu şi a acceptat invitaţia organizatorilor demonstrează încă o dată că municipiul nostru este bine branduit printre artiştii valoroşi din Europa.

Fotografii