Concert - eveniment Duo Cello Jaya/ lucrări în primă audiție


Data și ora:
Gazdă:
Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Despre

Una dintre cele mai apreciate formații camerale de duo din România – Duo Cello Jaya - revine la Sibiu marți, 31 iulie, de la ora 19:00, în concert la Sala Thalia - un eveniment parte din Festivalul ICon Arts Transilvania.

Duo Cello Jaya (Ella Bokor și Mircea Marian) vor interpreta pentru publicul din Sibiu două lucrări în primă audiție absolută scrise de compozitorii Lara Poe (Finalnda/SUA) și Ultan O'Brien (Irlanda) și alte lucrări inedite pentru duo de violoncel.

Intrarea va fi liberă, prin rezervare la adresa reservations@iconarts.ro

Cei doi compozitori, care vor fi de față la eveniment, Lara Poe și Ultan O'Brien, au fost selectați în urma unui apel internațional făcut de ICon Arts prin programul Composer in Residence, aceștia realizând cele două lucrări special pentru acest proiect și pentru cei doi talentați violonceliști, Ella Bokor și Mircea Marian.

Inițial, lucrările au fost compuse pentru Duo Cello Jaya și Fernando Mihalache la acordeon, însă acesta nu poate fi prezent la eveniment, din motive de sănătate. Îi urăm recuperare grabnică, iar vouă vă promitem că veți asculta în această toamnă și versiunile care cuprind partea de acordeon.

Marți veți asculta cele două lucrări în primă audiție absolută, la care compozitorul Joshua Fineberg (Universitatea din Boston) a lucrat împreună cu Duo Cello Jaya pentru adaptarea fără partea de acordeon. Rezultatul este unul cu totul remarcabil și vă invităm să fiți primii care vor asculta aceste lucrări.

Programul de rezidență creativă ICon Arts este coordonat de compozitoarea Diana Gheorghiu.

Iată programul serii de marți, 31 iulie:

Lara Poe – „Kimberlite”
Ultan O'Brien – „Letters”
Sebastian Androne – „Fresco Meets Baldi”
Mariela Rodriguez – „Switch On, Switch Off”
Diana Rotaru – „Lut” (scrisă cu inspirația Vilei Golescu de la Câmpulung Mușcel)

De altfel, și lucrările „Lut”, „Swicth On, Switch Off” au fost compuse special pentru Duo Cello Jaya, artiști a căror reputație a atras de-a lungul timpului admirația și inspirația mai multor compozitori, precum și aprecierea publicului cu fiecare concert.