Concert Vinerea Verde - Baroc din Europa de Est

Muzică clasică

Data și ora:
Gazdă:

Piaţa Huet, Nr. 1, Sibiu, România

Despre

De la sfârşitul lunii iunie şi până la sfârşitul lunii august, Biserica Evanghelică CA Sibiu (Biserica Sf. Maria) din Piaţa Huet va găzdui în fiecare vineri de la ora 12:15 Seria de concerte “Vinerea Verde”. Acestea vor fi susţinute în Ferula Bisericii (partea din spate a Bisericii), datorită lucrărilor de reabilitare/restaurare a monumentului istoric Biserica Sf. Maria. În galeria Ferulei şi-a gasit locul provizoriu orga mică, Hahn, care va acompania toate cele 10 concerte.

Evenimentul de deschidere va avea loc pe data de 29 iunie 2018, la ora 12:15, ziua de sarbătorire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, printr-un concert susținut cu un ansamblu de corzi, timpane, trompete, cor şi solişti. Acest concert se va bucura de participarea sopranei Melinda Samson şi a mezzosopranei Elisa Gunesch, două nume binecunoscute şi îndragite din Sibiu. Sunt prezentate două lucrări ale compozitorului baroc timpuriu Kusser, a cărui muzica a avut un ecou foarte bun la ediţiile anterioare.

În plus față de deliciile muzicale, vizitatorii au, de asemenea, posibilitatea de a degusta deliciile culinare din piața ecologică. Vizitarea turnului Bisericii este inclusă pentru doritori, aceştia putând asista şi la o scurtă prezentare gastronomică a împrejurimilor Sibiului, sub denumirea “Turnul Gastronomic”.

Biletul de intrarea este de 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru studenţi şi elevi, copiii sub 12 ani având gratuitate. Biletele pot fi achiziţionate din chişocul aflat în Ferula Bisericii.