Connecting the Dots - 3D Printing. Alergăm pentru educație.


Data și ora:
Gazdă:

Strada Siretului 14, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Connecting the Dots - 3D Printing este un proiect educațional, ce își propune popularizarea conceptului imprimării 3D in rândul tinerilor. Această tehnologie, folosită frecvent în industrie, a devenit recent accesibilă publicului larg.

Elevii sibieni vor învăța să proiecteze obiecte pe care apoi le vor crea fizic cu ajutorul imprimantelor 3D. După această experiență, vor gândi ca niște adevărați "makeri", de la "De unde îmi cumpăr asta?" la "Hei, dar pot să mi fac singur această jucărie".

Realitățile economice și schimbarea prin care trece lumea datorită tehnologiei arată o nevoie pregnantă de trecere de la simplu consumator la ”prosumator” (producător și consumator în același timp). Dacă inițial imprimantele 3D erau foarte scumpe și accesibile doar marilor companii (situație asemănătoare cu primele calculatoare apărute), acum acestea sunt accesibile și își pot găsi locul în fiecare casă, cu condiția să le știm utiliza, dar mai ales să știm proiecta piesa sau produsul final.

Cum din păcate educația tehnologică la clasă este de multe ori doar teoretică, iar programa școalră nu include ultimele tehnologii, nevoia principală este de a avea un cadru și un ghidaj adecvat pentru a deprinde cunoștiinele specifice necesare proiectării și printării 3D.

Pe de altă parte competențele privind proiectarea 3D sunt tot mai cerute pe piața muncii, chiar de către companii sibiene. În fapt, echipa implicată în proiect are cunoștințe temeinice privind proiectarea și imprimarea 3D, acestea fiind dobândite prin studiu și cercetare individuală, ne-existînd în acest moment un cadru în care să se predea aceste competențe pe plan local.

Vezi mai multe detalii despre proiect pe pagina oficială: http://maratonsibiu.ro/connecting-the-dots-3d-printing-6005/