Corul Jesus College Cambridge în concert la Sibiu


Data și ora:
Gazdă:
Biserica Sf. Ioan (Johanniskirche) - Strada Mitropoliei 32, Sibiu 550179, Romania
Organizator:

Despre

Sibiul, orașul tuturor anotimpurilor, găzduiește, pentru cel de-al patrulea an consecutiv, seria de concerte „Anotimpuri” organizată de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR). Patru concerte-eveniment menite să surprindă muzical publicul sibian vor avea loc în fiecare sezon și în 2019, culminând cu evenimentul mult așteptat din 31 decembrie: „Concertul de Anul Nou de la Sibiu”. Primul eveniment, „Primăvara” va fi susținut de reputatol cor Jesus College Cambridge.

Cu o tradiție ce datează încă din secolul XV, reputatul cor Jesus College Cambridge va concerta în România în cadrul unui turneu susținut cu prilejul Sărbătorilor Pascale ce va cuprinde orașele Sibiu, Biertan, Brașov și Mediaș în perioada 12 – 15 aprilie 2019.

La invitația Uniunii de Creație Interpretative a Muzicienilor din România, corul format din 46 de muzicieni vizitează pentru prima dată România în urma unor turnee de succes susținute în Europa, Asia, America de Nord și Africa de Sud.

Fondat în anul 1496 odată cu fondarea Colegiului din Cambridge, corul este condus din anul 2017 de Richard Pinel în calitate de director muzical și dirijor. Richard Pinel este, totodată, director al Festivalului de Muzică din Edington și virtuoz organist distins cu numeroase premii internaționale.

Alături de cor vor concerta la orgă David Rees și Jason Richards. David Rees ocupă rolul de Senior Organ Scholar la Jesus College Cambridge, începându-și cariera de la vârsta de 7 ani la Westminster Abbey unde susținut la orgă slujbele zilnice, interpretând și la evenimente majore precum vizita Papei Benedict în Londra și căsătoria dintre Prințul William cu Ducesa de Cambridge în anul 2011.

Iar Jason Richards este Junior Organ Scholar, absolvent al Dean Close School in Cheltenham, interpret ce s-a remarcat în numeroase recitaluri de orgă în bisericile istorice din Marea Britanie, dar și la Castelul Windsor unde a fost invitat să concerteze în timpul ceremoniei căsătoriei Prințului Harry cu Ducesa de Sussex în anul 2018.

Sibiu: vineri, 12 aprilie, ora 19:00
Biserica Sf. Ioan (Johanniskirche), Strada Mitropoliei nr. 32
Un concert parte din Stagiunea „4 Anotimpuri”, reprezentând Primăvara

Intrarea liberă

Fotografii