Cosmosul - între vis și explorare

Prezentare, Întâlnire

Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică 4, Sibiu, România

Despre

Evenimentele speciale FITS extinse în timpul anului continuă vineri, 22 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Habitus, cu conferința „Cosmosul - între vis și explorare”, ce îi aduce în dialog pe Constantin Chiriac și Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic, în cadrul misiunii Soiuz 40 ce a durat 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.

„Ultima conferință din acest an aduce o personalitate unică a spațiului românesc, singurul cosmonaut din România care a fost în cosmos și a avut șansa acestui dialog interspațial alături de o echipă internațională. Este zona în care știința se împletește cu visarea, cu reveria, cu creația, cu posibilitatea de a fantaza și de aceea ne-am gândit că e important, cu două zile înainte de celebrarea Nașterii Domnului, să putem spune povești frumoase despre izbânda omului”, a declarat Constantin Chiriac.

În 1981, cosmonautul a primit titlul de onoare suprem de „Erou al R.S. România”. În semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate și pentru meritele deosebite în vederea ridicării prestigiului Armatei României, Ministrul Apărării Naționale i-a conferit, în 2011, Emblema Onoarea Armatei României. Dumitru Prunariu este membru corespondent al Academiei Internaţionale de Astronautică (din 1992), membru în Comitetul Naţional Român al Comitetului pentru Cercetarea Spaţiului Cosmic - COSPAR (1994) și vicepreşedinte al Comitetului de Relaţii Internaţionale al Agenţiei Spaţiale Europene.

Accesul la acest eveniment este gratuit, iar la final va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.