Craciun Vienez la Sibiu


Data și ora:
Gazdă:
Sala Thalia

Despre

Craciun Vienez la Sibiu

Orchestra Johann Strauss Ensemble & Russell McGregor vă invită la o călătorie în paşi de vals, polcă sau mazurcă sub „bagheta” magică a extraordinarului Russell McGregor.

Dirijor al orchestrei palatului Schonbrunn din Viena, violonist virtuoz şi un adevărat showman, Russell McGregor a concertat pe zeci de scene internaţionale, cu diferite ansambluri şi orchestre şi a colaborat cu nume importante ale muzicii, precum Luciano Pavarotti, Placido Domingo şi Jose Carreras.

Johann Strauss Ensemble este una dintre puţinele orchestre din lume care a primit aprobarea urmaşilor celebrului compozitor să cânte în capela familiei Strauss. Sunetul tipic austriac este pigmentat cu o picătură de umor, aşa cum Strauss însuşi obişnuia să isi incante spectatorii în urmă cu un secol şi jumătate, atunci când îşi aşternea Viena la picioare cu elegantele sale valsuri.Şi în acest an, directorul artistic al turneului este Erich Buchman. În fiecare an, el alege piese originale din repertoriul familiei de compozitori Strauss, multe dintre acestea fiind interpretate de Johann Strauss Ensemble în premieră pentru România.

Fotografii