CRISTIAN TEODORESCU la Librăria Habitus din Sibiu


Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică 4, Sibiu, România
Organizator:

Despre

În 3 martie 2016, Cristian Teodorescu, unul dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani, va susține un turneu de lecturi publice din cel mai recent roman, ”Şoseaua Virtuţii. Cartea Cîinelui”, apărut la Editura Cartea Românească, și în ediție digitală.
Invitați, alături de autor, vor fi Andrei Terian și Dragoș Varga .

Un roman despre cine şi cum a făcut avere după 1989, despre corupţia omniprezentă a clasei politice româneşti şi relaţiile ei ascunse cu fosta Securitate rebotezată în fel şi chip.

O mărturie despre jocurile de putere subterane şi lupta pentru câştigarea unor poziţii dominante în noile ierarhii, fenomene care au măcinat întreaga societate şi au ajuns până la cel mai înalt nivel în stat.

”Şoseaua Virtuţii. Cartea Cîinelui” este marele roman al tranziției românești. Cristian Teodorescu pregătește pentru toamna acestui an și partea a doua a romanului, Cartea Copiilor.

Cristian TEODORESCU, unul dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani, s-a născut la Medgidia, în 1954. A absolvit Facultatea de Filologie, secţia română-engleză, a Universităţii din Bucureşti. A început să scrie proză de la 14 ani, pentru revista ”Vânătorul şi pescarul sportiv”.

A debutat editorial în antologia Desant ᾽83 (Cartea Românească, 1983). În 1985 îi apare volumul de povestiri ”Maestrul de lumini”, la Editura Cartea Românească (reeditat în 2005), urmat în 1988 de romanul ”Tainele inimei”, la aceeaşi editură. În 1991 publică la Editura Alex ”Faust repovestit băieţilor mei, Petre şi Matei”, apoi ”Povestiri din lumea nouă” (RAO, 1996), ”Îngerul de la benzinărie” (povestiri, Paralela 45, 2002), ”Maestrul de lumini şi alte povestiri” (Curtea Veche, 2005) şi romanul ”Medgidia, oraşul de apoi” (Cartea Românească, 2009; Polirom, 2012).

Povestirile sale au fost traduse în Olanda, Franţa, Statele Unite, Muntenegru, Polonia şi Ungaria.