Cum arată tăcerea


Data și ora:
Bilete:
6 lei
Gazdă:

Piața Albert Huet 12, Sibiu 550182, Romania
Organizator:

Despre

Cum arată tăcerea

Nominalizat la Premiile Oscar 2016 și distins cu Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Veneția, Cum arată tăcerea (regia Joshua Oppenheimer) va fi proiectat joi, 7 aprilie, de la ora 19:00 la Astra Film Cinema (Piața Mică 11).

Filmul Cum arată tăcerea explorează modul în care a decurs genocidul indonezian din 1965 și cum se poate supraviețui unei astfel de orori.
În ’65, în urma unei lovituri de stat, armata a preluat abuziv conducerea Indoneziei. Oricine se opunea dictaturii militare era acuzat că e comunist și era ucis. În acest mod, în mai puțin de un an, au fost omorâți peste un milion de așa ziși comuniști. Fără dovezi, fără procese!
Așa a fost omorât și fratele mai mare al lui Adi, un oftalmolog care decide să pună capăt celor 50 de ani de tăcere și să-i înfrunte pe criminali. Mulți dintre agresori au rămas la putere și trăiesc în vecinătatea familiilor celor pe care i-au ucis. În timp ce le testează vederea, Adi află în detaliu cum a fost omorât cu brutalitate fratele său și cum nimeni nu se simte răspunzător pentru această crimă. Într-o societate construită pe teroare și minciuni, școala servește tinerelor generații o istorie falsificată, iar criminalii se autoproclamă eroi care au apărat statul de comuniști.
„Ce înseamnă să supraviețuiești unei atrocități? Ce înseamnă să trăiești o viață distrusă de violența în masă și să fii redus la tăcere sub teroare? Ca să depășim acest teren minat cu clișee a fost nevoie să explorăm tăcerea în sine.” (Joshua Oppenheimer)

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Mai multe informații la tel: 0751.166.516