BEFUNKBOP - Jazz on the Street - (Spania)


Când:
18 Mai 17:30 18:30
Bilete:
Intrarea liberă
Gazdă:
Strada Nicolae Bălcescu, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Befunkbop este o formație tip fanfară de funk jazz din Granada (Spania), care se inspiră din tradiția americană a fanfarelor și din cultura muzicală a orașului New Orleans. Formația îmbină virtuozitatea jazzului și acordurile muzicii funk, cu versatilitatea si agilitatea unei trupe de stradă care creează spectacole dinamice și amuzante, pline de mișcare și energie, capabile să implice publicul spectator.

Formația a luat naștere în anul 2011 în Granada, ca proiect al unor tineri muzicieni de la Conservatorul din Granada și Malaga, din dorința acestora de a interpreta și alte stiluri muzicale, diferite de muzica clasică pe care o studiau. Muzica formației Befunkbop are la bază genul funk, un stil muzical afro-american apărut în Statele Unite în anii '60-'70, dar și alte genuri, precum muzica soul, jazz, sau blues, care staul la baza funk-ului. Trupa urmează, de asemenea, stilul tradiționalelor parade stradale din New Orleans.

Alte genuri muzicale abordate de formația Befunkbop sunt muzica disco și deep funk, către care a evoluat funk-ul tradițional, precum și unele genuri provenite din zona insulelor Caraibe, precum calypso, ska, sau muzica latino. De asemenea, formația a participat la o serie de festivaluri internaționale de muzică, printre care: a 15-a ediție a Festivalului Internațional ‘Ebre Terra de Vent" (Tortosa, Catalonia), a 30-a ediție a Rock Awards (Premiile Rock) (Madrid), a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Jazz de la Malaga, a 64-a și 65-a ediție a Festivalul Internațional de Muzică și Dans din Granada, a 38-a ediție a Festivalului Internațional de Jazz din Granada, a 28-a și 29-a ediție a Festivalului Internațional ‘Jazz en la Costa’ (Almuñecar, Granada) și a 35-a ediție a Festivalului de Rock Zaidin (Granada).

J. Manuel González Bueno - susafon
Enrique R. Zambrano Guerrero - saxofon
Pablo Ortega Ortega - saxofon
Carlos Zambrano Fernádez - saxofon
Antonio Vílchez Kovác - saxofon
Germán Morales Naranjo - trombon
Mariano A. Castro Porcel - trompeta
J. Francisco Grech Mudarra - trompeta
Javier Ramos Martín - trompeta
Íñigo Abecia Fraile - tobe
José Pleguezuelos Sierra - percutie
Diego Alonso Herrera - baterie

Fotografii