Dancing Alone


Data și ora:
Bilete:
6 lei
Gazdă:

Piața Albert Huet 12, Sibiu 550182, Romania
Organizator:

Despre

Dancing AloneRegia: Biene Pilavici, 98'

Se mai poate vorbi de iubire intr-o familie cu un trecut violent? Dansând de unul singur (Dancing alone), filmul proiectat joi, 29 mai 2014 începând cu ora 19 la Cinemateca Astra Film este un act de curaj al tinerei Biene Pilavci, care surprinde pe camera video eforturile familiei sale de a înfrunta demonii trecutului.
La vârsta de 12 ani, Biene fuge de acasă și ajunge într-un orfelinat. Astăzi, ea are 33 de ani și își propune să îi reîntâlnească pe toți membrii familiei sale - mama, tatăl, fratele și surorile, în încercarea de a înțelege și de a-și clarifica trecutul. Revederea nu e dorită însă de nimeni, iar relațiile sunt în continuare tensionate, alterate de amintirile brutale din copilărie, de abuzurile fizice și sexuale. Puternic, șocant și neobișnuit, acest film este o reflecție crudă, fără menajamente a unui prezent aflat într-o imposibilă reconciliere cu trecutul.
Filmul a fost laureat la ediţia din 2013 a Astra Film Festival cu Premiul pentru cel mai bun documentar, competiţia Internaţional, juriul declarând despre acest film: Este o poveste intimă și în același timp generală, a diasporei turcești sau a oricărei comunități de imigranți, o mărturie despre nedreptate familială, spusă cu demnitate și rafinament.
Proiecția documentarului are loc la sala Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecţiei. Informaţii la tel: 0751.166.516