De la scrierea cuneiformă la Biblia electronică


Data și ora:
Gazdă:
Forumul German, Sala Oglinzilor
Organizator:

Despre

Expoziție unicat "De la scrierea cuneiformă la Biblia electronică"

Această expoziţie supusă atenției publicului sibian, a fost prezentată cu succes în multe oraşe ale Uniunii Europene. Ea a fost tradusă în limba română şi adaptată pentru săptămâna „Școala altfel”, aşa încât toţi sibienii interesaţi, cu vârste cuprinse între 8 și 99 de ani, să poată beneficia de avantajele acestei expoziţii. Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 11 aprilie, la ora 9.00, în Sala Oglinzilor de la Forumul German.
Sibienii sunt însoțiți în acestă călătorie în timp de tineri voluntari, care vor prezenta informaţii cu referire la dezvoltarea scrisului de la scrierea cuneiformă și invenţia tiparului până la programele moderne pe calculator, toate legate de cea mai răspândită carte din lume – Biblia. Prezentările sunt făcute în funcţie de vârsta grupului.
Deasemenea, publicul poate viziona o serie de curiozităţi. Între exponatele inedite se numără: Biblia rezistentă la apă, cea mai mică Biblie din lume citită la microscop, Biblia cu glonte, Biblia pentru nevăzători etc. Fiecare vizitator are posibilitatea de a-şi tipări ca souvenir un text cu primul tipar din lume – tiparul lui Gutenberg şi să-l ia acasă ca amintire.
Pe parcursul expoziției sibienii sunt invitați să participe la prelegeri pe diverse teme, susținute de invitați de prestigiu din țară, legate de tematica expoziţiei după următorul program:
Marți, 8 aprilie, ora 19:30 - Începuturile popularizării Bibliei în evul mediu
Prof. (em) dr. Hans Klein
Miercuri, 9 aprilie, ora 19:30 - Cum a venit Biblia la noi Lect.univ. dr. Ciprian Toroczkai – Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna”
Joi, 10 arilie, ora19:30 - Autenticitatea Bibliei – Sulurile de la Qumran Conf. univ. dr. Emil Bartoș – Facultatea de Teologie Baptistă București
La concursul „Cea mai veche Biblie din oraş” sunt invitați să participe toţi sibienii. Cea mai veche Biblie indiferent de limbă, va fi evaluată de un juriu până joi la ora 20:00. Premierea va avea loc în aceeaşi seară, la ora 20.30, după prelegere. Câştigătorul va intra în posesia unei Biblii premium cu marginile aurite şi copertă din piele.
Informaţii suplimentare: http://www.pacea.ro/expozitie-7-13-aprilie-2014/