De Rusalii pe poteci nemarcate si ospat la stana in Cindrel

Prezentare, Întâlnire  |  În jurul Sibiului

Data și ora:
Bilete:
100 lei / 1 persoana, Copiii au gratuitate.

Despre

Salutare montaniarzi MGS si nu numai!!! Dupa cum v-am obisnuit de cativa ani incoace, in duminica de Rusalii, 7 Iunie vom face o  drumetie montana mai speciala pe care o organizez eu in munti….O drumetie montana in care pe langa faptul ca facem miscare in natura si ne bucuram de frumusetiile locurilor prin care trecem, avem parte si de un pranz pe cinste, marca a la Gheorghe, cioban din Rau Sadului!!!

Da, este vorba de acea drumetie relaxanta de duminica prin care ne propunem sa iesim in natura dar sa si gustam din specialitatiile localnicilor din Marginimea Sibiului.

Asadar, va astept de Rusalii, cu mic cu mare la miscare spre stana lui Gheorghe!!!

Detalii de organizare:
Data: Duminica, 7 Iunie 2020
Locul Intalnirii - Parcarea Centrului Comercial Kaufland, iesirea spre Selimbar.
Ora intalnirii: 9.00 
Grupare si deplasare cu masinile personale la Rau Sadului de unde vom face o drumetie de circa 5 ore cu pauze incluse. Traseul montan este tip CIRCUIT.
Popas la stana – maxim 2 ore.
Diferenta de nivel la aceasta drumetie este de aproximativ +/- 500 m,
Dificultate: Usor – mediu, cu ceva urcari spre cateva culmi din zona.
Pentru pranz vom avea parte de : platouri cu branzeturi( telemea proaspata, urda, cas, branza de burduf), legume de sezon, mamaliguta din care vom face si bulz cu branza de burduf pus pe jar incins paine si ceva bere/vin si sirop de fructe.

Taxa de participare este de 100 lei / 1 persoana….in cazul adultilor si include servicii ghidaj, pranzul la stana si decontare transport

Copiii au gratuitate!!!

Trasee recomandate copiilor de la 6 ani in sus( se admit si mai mici daca sunt carati de unul din adulti).

Mentionez ca pot participa si persoanele care au deja conditie fizica…insa cu doleanta de a pastra ritmul celor mai slab pregatiti!!!
Legat de echipament: recomand bocanci de munte pentru adulti ( pentru cei mici pot fi si niste ghetute sau adidasi) pantaloni de munte, o geaca impermeabila(de vant, pelerina…in cazul in care ne prinde o ploaie), rucsacel in care sa va bagati o bluza/tricou de schimb, apa si ceva de mancare si cam atat pentru inceput….
MENTIONEZ ca: De preferat pentru a indrazni sa mergeti la munte este sa va prezentati la drumetie si daca este mai innorat sau mai urat afara….Vremea se poate schimba in bine la scurt timp dupa ce plecam si atunci putem avea o drumetie placuta si frumoasa si se poate strica mai rau si atunci ca organizatori vom decide pana in ce punct este sigur si lipsit de pericole este drumetia….
Lucram in domeniul montan cu cap si profesionalism…asa ca nu riscam cu dumneavoastra si cei mici!!!

*Sursa text & foto: https://www.facebook.com/events/583532092572752/