DE VEGHE LA TAJ MAHAL


Data și ora:
Bilete:
20 LEI / 15 LEI
Gazdă:

Bulevardul Corneliu Coposu 2, Sibiu 550245, Romania

Despre

Suntem în anul 1648, în Agra, capitala imperiului mogul, India. Doi gardieni imperiali și prieteni din copilărie, Humayun și Babur, stau de strajă în timp ce se fac ultimele finisaje înainte de inaugurarea celebrului mausoleu.
Mughalul (împăratul), a decis ca nimeni să nu se uite la noul edificiu până ce nu va fi gata, așa că această clipă e așteptată timp de 16 ani și trăită cu înfrigurare de cei doi. Ei vor avea parte de bucuria unică de a admira frumoasa clădire scăldată de primele raze ale soarelui cât încă e perfectă și neafectată de intemperii. Dar contemplarea perfecțiunii are un preț imens, pe care Humayun și Babur îl vor afla cât de curând și care le va pune în cumpănă relația pe care o credeau indestructibilă.

Piesa conține elemente istorice și de legendă și atinge teme generoase și actuale precum prietenia, scopul artei, al progresului uman, dar și teme sociale, a căror percutanță e perenă. Premiera absolută a avut loc cu mare succes la Atlantic Theatre din New York în anul 2015, iar piesa a fost dublu premiată în SUA (Premiile Obie și Lucille Lortel pentru cea mai bună piesă). A fost, de asemenea, jucată la Londra, unde a fost foarte apreciată de public și critica de specialitate. Premiera națională a avut loc în decembrie, la Sibiu.

REGIA: Radu Nica
SCENOGRAFIA, VIDEO și MUZICĂ : Mihai Pacurar
ASISTENT REGIE: Luana Hagiu
TRADUCEREA: Mircea Sorin Rusu
COORDONATOR PROIECT: Ramona Hristea
ÎN DISTRIBUȚIE: Florin Coșuleț și Catalin Patru

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani.
Biletele pentru această reprezentație pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, sau online, prin www.eventim.ro

Programul complet al evenimentelor susținute de Teatrul Național „Radu Stanca” poate fi consultat pe www.tnrs.ro

Fotografii