Degustare de vinuri - Domeniul Coroanei Segarcea

Eveniment gastronomic

Data și ora:
Gazdă:

Strada Cetatii, nr. 14, Sibiu

Despre

Etichete listate:
* ALB
DOMENIUL COROANEI PRESTIGE FETEASCA ALBA
DOMENIUL COROANEI PRESTIGE CHARDONNAY

* ROZE
MINIMA MORALIA SPERANTA

* ROSU
DOMENIUL COROANEI PRESTIGE MERLOT
MINIMA MORALIA RESPECT

Meniu:
* Confit de pui cu perle de tapioca
* Muschi de vita cu sos Roquefort, broccoli sote
* Mousse de ciocolata

Pret/persoana: 63 lei
Chef: Rafa Marius

Rezervări: 0747777222 în limita locurilor disponibile

Crama Domeniul Coroanei Segarcea (http://www.domeniulcoroanei.com/ro/)

Domeniul Coroanei Segarcea se întinde peste un terroir binecuvântat, cu sol aspru și soare arzător, ca o îmbinare de înalt caracter uman și natură caldă, generoasă.
Segarcea se află pe paralela 44 numită „paralela vinurilor de calitate”, în partea de sud a României, în regiunea Olteniei, la 25 km S de Craiova și la 70 de km N de Dunăre. Cultura viței de vie este favorizată aici de condițiile pedo-climatice, viile fiind plantate pe ultimele dealuri care se întind înainte de Dunăre, într-un amfiteatru format de fluviu, Carpați și Munții Balcani. Aceste dealuri au constituit în trecut un bazin de mare, din care s-a ridicat un piedestal de calcar, peste care s-a suprapus un strat de cernoziom.
Numărul de cel puțin 1440 ore de strălucire a soarelui în perioada de vegetație (1 aprilie – 31 octombrie) face ca terroir-ul de la Segarcea să fie folosit cu precădere pentru cultivarea soiurilor de struguri negri, fără a defavoriza însă soiurile albe. Condițiile ideale de aici au dus la nașterea unor vinuri cu caracter puternic.