Deschiderea Filialei BJ ASTRA în orașul Cisnădie


Data și ora:
Gazdă:
Str.Sibiului,nr. 1, Cisnadie, Romania

Despre

Vineri, 16 martie 2018, la ora 13:00, va avea loc ceremonia de deschidere a Filialei Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, în incinta Casei de Cultură a orașului Cisnădie.

Biblioteca publică de aici va funcționa într-un spațiu amenajat de Biblioteca Județeană cu sprijinul Primăriei Orașului Cisnădie, a Consiliului Local Cisnădie și a conducerii Casei de Cultură din localitate.

Înființarea unei filiale în afara municipiului reprezintă un eveniment inedit, atât pentru județul Sibiu, cât și la nivel național.

„Vedem reducerea disparităților din județ ca pe o prioritate, așa că accesul la educație și cultură ne dorim să fie cât mai larg. Pentru elevii și cititorii de toate vârstele din Cisnădie, deschiderea unei filiale a Bibliotecii Județene ASTRA va însemna că vor avea mai aproape un fond important de carte. În același timp, comunitatea locală câștigă un nou generator de evenimente educative și culturale, care sperăm să ajungă cât mai iubit de publicul larg.” (Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu)

”Sperăm să avem și în continuare susținerea necesară dezvoltării unei rețele puternice de biblioteci publice la nivel județean, prin înființarea de filiale coordonate direct de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, care să ne permită dezvoltarea de programe culturale și educative, dezvoltarea colecției de carte, fără diferență între filialele municipale și cele teritoriale. Înființarea Filialei din Cisnădie demonstrează că acest obiectiv este fiabil și eficient, atunci când toată părțile implicate, în cazul de față Consiliul Județean Sibiu, Autoritările publice locale și conducerea Casei de Cultură din localitate, acționează laolaltă, în folosul comunității.” (Silviu Borș, directorul BJ ASTRA Sibiu)

La ceremonia de deschidere vor fi prezenți dna Daniela Cîmpean - președinta Consiliului Județean Sibiu, dl. Daniel Mihăilescu - consilierul primarului, dl. Silviu Borș - directorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, dl. Radu Nechifor - directorul Casei de Cultură a orașului Cisnădie, profesori, formatori, elevi, membri ai comunității care au așteptat de mult prea mult timp crearea unui spațiu de recreere, de studiu, de lectură, de evenimente culturale, ateliere, dezbateri publice și de tot ceea ține de comunicarea identității și a memoriei locale.

Eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.