Design Flags | Romanian Design Week

Eveniment online

Data și ora:
Bilete:
https://www.facebook.com/qreatorbyiqos/
Gazdă:

Romania
Organizator:

Despre

Alături de Qreator by IQOS, urma să lansăm o nouă categorie de evenimente în cadrul ediției de anul acesta a Romanian Design Week. Este vorba despre Design Flags, o serie de șapte expoziții care documentează evoluția designului din perspective culturale internaționale, care ar fi fost găzduite de spațiul Qreator.

Pentru că, în prezent, cel mai sigur pentru noi toți este să #stămacasă, dar și pentru că ne-am gândit să împărtășim cu voi conținutul acestor expoziții, am decis să pornim acest event, care să devină astfel o galerie virtuală unde lucrările care alcătuiesc secțiunea Design Flags să fie expuse, dar și un loc unde să descoperim împreună ideile și insighturile care stau în spatele fiecăreia dintre ele. Vom face acest lucru printr-o serie de articole care prezintă fiecare dintre expozițiile internaționale alături de interviuri cu designerii, organizatorii sau specialiștii din instituțiile și organizațiile culturale partenere cu noi în acest demers.

Vă invităm să vă alăturați turului nostru virtual și să admirați postere stradale din Madrid, care explorează istoria orașului, afișe ale Asociației Designerilor Grafici Maghiari, dar și colecțiile finaliste ale concursului demarat de Comitetul Olimpic Ungar pentru uniformele sportivilor ce urmau să participe la Olimpiada de la Tokio de anul acesta. La acestea se adaugă instalația interactivă creată de Chloé Rutzerveld, food designer, Future Food Formula, care deschide o fereastră spre agricultura viitorului, expoziții de design de produs precum Made in CZ/Found in RO, care include obiecte fabricate în Cehoslovacia și atât de prezente în viața cotidiană românească înainte de Revoluție sau Portugal Normal, o colecție de obiecte care au potențialul de a contura o estetică specifică culturii portugheze și care au intrat deja în memoria colectivă portugheză. Lista este completată de Matters – Rethinking Materials, o expoziție care investighează modul în care utilizarea materialelor neconvenționale deschide o discuție despre sustenabilitate în design, expoziție dezvoltată de CHART și Designmuseum Danmark și curatoriată de Line Ulrika Christiansen și Pernille Stockmarr din partea Designmuseum Danmark.

Seria de expoziții internaționale Design Flags este susținută de Qreator by IQOS, care continuă misiunea de a fi #homeofcreativity, de a inspira și a influența modul în care vedem creativitatea.
Design Flags este un demers realizat alături de Ambasada Spaniei la București, Institutul Maghiar din București, Centrul Ceh, Designmuseum Danmark, CHART, Next Nature și KWY.studio.