Dincolo de zona de confort - Marina Abramovic în Brazilia


Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică 4, Sibiu, România

Despre

După filmul excepțional "Marina Abramović The Artist is Present", celebra artistă se întoarce cu un documentar nou, "Dincolo de zona de confort - Marina Abramovic în Brazilia", o călătorie mistică a artistei prin Brazilia, în căutarea vindecării spirituale, explorând granițele dintre artă și spiritualitate. O combinație de road movie și thriller spiritual, documentarul propune o abordare inedită a procesului creativ al unuia dintre artiștii cei mai importanți ai momentului. Proiecția va avea loc miercuri, 7 februarie, de la ora 20.00, la Librăria Habitus, în cadrul CINE M-A văzut la Habitus.

Sinopsis:
Marina Abramović a călătorit des în Brazilia încă de la finalul anilor 1980, unde a studiat formațiuni geologice și cristale, o sursă de inspirație în activitatea sa de artist. În acest film, merge și mai departe: vizitează locuri încărcate spiritual, ia parte la ritualuri sacre, adesea tulburătoare, care-i vor alimenta procesul creativ. Paralel cu această călătorie, căutarea punctului de întâlnire dintre spiritualitate şi artă va duce la o altă călătorie, una personală, o introspecție, prin experiența durerii și a amintirii.

Filmul a avut premiera la Festivalul de Film South by Southwest. A fost nominalizat, de asemenea, la festivaluri internaţionale de film în Londra, Moscova și Durban, dar și la Sydney Underground Festival și Biografilm Festival.

Preţ bilet: 10 lei.
Rezervări: 0733956223 | 0269 250 383.

CINE M-A văzut la Habitus este un eveniment organizat de Asociaţia ESTE FILM şi Librăria Habitus, cu sprijinul Cine Europa.

Parteneri Sibiu: Primăria Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.
Parteneri media: Capital Cultural, Sibiu On Line.