DOAMNA DE TURTĂ DULCE


Data și ora:
Bilete:
15 lei; redus 10 lei
Gazdă:
Strada Triajului 1-3, Sibiu 550321, Romania

Despre

Doamna de turtă dulce
după Neil Simon

REGIA: Şerban Puiu; SCENOGRAFIA: Iuliana Gherghescu; DISTRIBUŢIA: Mariana Mihu, Nicu Mihoc, Iulia Popa/ Veronica Arizancu. Raluca Iani, Florin Coşuleţ, Alexandru Malaicu.

„Doamna de turtă dulce” este o comedie romantică cu momente înduioşătoare şi scene de puternică tensiune dramatică. Piesa a fost publicată în 1970, este structurată în trei acte şi s-a jucat pentru prima dată pe Broadway, la Playmouth Theatre. Spectacolul de la Sibiu este o montare fidelă a textului original şi o aduce în prim plan pe Evy Meara, o fostă cântăreaţă a cărei carieră şi căsnicie au fost distruse de alcool. După ce a fost externată dintr-o clinică de reabilitare pentru tratarea dependenţei de alcool, Evy (Mariana Mihu) se întoarce în apartamentul său din New York hotărâtă să îşi construiască o viaţă nouă. Atitudinea de femeie fatală a artistei este confirmată încă o dată prin apariţia în scenă a curierului spaniol Manuel (Alexandru Malaicu), păcălit de femeie să plece fără a cere plata cash. Pe scenă îşi face apariţia şi fiica adolescentă a artistei, Polly (Iulia Popa/ Veronica Arizancu), ce îşi asumă rolul de părinte pe măsură ce situaţia mamei se agravează. Jimmy (Nicu Mihoc) şi Toby (Raluca Iani), cei mai apropiaţi prieteni ai artistei, încearcă să îi fie alături în aceste momente, dar sunt mult prea prinşi în propriile drame, reale şi imaginare, pentru a putea evalua starea femeii. Între timp, muzicianul Lou (Florin Coşuleţ), reapare în viaţa lui Evy pentru a-i cere să se întoarcă la el. Toate aceste evenimente sunt prea greu de suportat pentru Evy, care suferă o cădere nervoasă şi se întoarce la vechile obiceiuri, îndepărtându-şi familia şi prietenii. Regizorul spectacolului reuşeşte să sudeze scenele păstrând un ritm alert, fără a pierde din spiritul revigorant şi amuzant al textului.

Atmosfera newyorkeză a anilor '70 este reflectată prin muzica din spectacol, costume şi decorul scenografei Iuliana Gherghescu, ce reconstituie în cel mai mic detaliu apartamentul unei clădiri din vestul Manhattan-ului.

Fotografii

Alte sugestii

25 Aug
Fata moșului și fata babei
Teatru
Începe la 10:00  |  Str. Gmeiner Hermann, 3-7, Cisnadie, Sibiu, 555300, Cisnădie 555300, Romania
30 Aug
Orașul meu (sezon 2019) - Valea Aurie
Teatru
Începe la 19:00  |  Stadionul de Rugby Bebe Boboc, Aleea Călăreților, Sibiu 550400, Romania
31 Aug
Născut în 90 - reprezentația cu numărul 50!
Teatru
Începe la 20:00  |  Strada Ștefan cel Mare 56, Sibiu 557260, Romania
7 Sep
„Rug”, regia: Armin Petras
Teatru
Începe la 19:00  |  Teatrul Național Radu Stanca Bulevardul Corneliu Coposu 2, Sibiu 550245, Romania
Vezi mai multe evenimente