Doi moldoveni în Ardeal


Data și ora:
Gazdă:
Piața Mică, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Anul acesta cele 25 de ore de teatru non-stop devin 25 de zile de teatru. Vom organiza într-un interval de 25 DE ZILE (02-26 octombrie 2020), în OPT spații din Sibiu, OPTSPREZECE evenimente împărțite în 4 capitole, denumite sugestiv.

DOI MOLDOVENI ÎN ARDEAL se joacă în aer liber, în Piața Mică din Sibiu.

DOI MOLDOVENI ÎN ARDEAL îmbină umorul și sarcasmul, cu nostalgia și cu melancolia de peste Prut. Care Prut? Care granițe?

DOI MOLDOVENI ÎN ARDEAL combină confesiunea cu iz autobiografic, cu umorul brut, plonjând lingvistic în miezul și în diferențele unei limbi grăite, care ne ține închegați, zice-se, de ceva sute de ani.

DOI MOLDOVENI ÎN ARDEAL este un show cu umor, cu multă muzică live, cu săgeți ascuțite și îndulcite îndreptate către specia aceea de băștinași pricepuți într-ale pământului plat și într-ale purității raselor.

“În nuvela NASUL, Gogol scrie că un bărbier trezindu-se dis de dimineață și simțind miros de pâine caldă, o roagă pe nevastă-sa să-i de-a să mănânce pâine caldă cu ceapă. Și cu salam de Sibiu, probabil. Când a tăiat pâinea în două a găsit un nas, un nas pe care chiar îl cunoștea foarte bine. Era un ditai nasu de sibian, care în anumite ocazii străpunge stratosfera! Vă zic!”

DOI MOLDOVENI ÎN ARDEAL

Un show comunitar marca BIS Teatru cu Dumitru Stegărescu & Cristian Lupașcu.
Texte scrise de Dumitru Stegărescu & Cristian Lupașcu.
Muzică live însuflețită de Cristian Lupașcu.
Texte aranjate, ciopârțite, re-aranjate, încă-o-dată-ciopârțite, îmbinate, șlefuite, polifonate și topite de Bogdan Saratean.
Un spectacol BIS Teatru 2020.

25 de ore de teatru (non-stop) devin 25 de zile de teatru!
Pentru o ediție memorabilă, vino alături de noi, spectatorule!

Bilete si abonamente pe platforma iabilet.ro

25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP, ediția a X-a, este o acțiune organizată de Asociația BIS (BIS Teatru), cofinanțată de Primăria Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Parteneri: Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, Șura Culturală Gușterița, Muzeul Astra, Sala Transilvania Sibiu, Casa Teutsch (Librăria Erasmus), Golden Tulip Ana Tower Sibiu
Partener de tradiție: Marquardt

!!! Intrare liberă, pe bază de rezervare (exclusiv prin SMS) la numărul de telefon: 0756300408. Rezervarea va fi confirmată sau infirmată în decurs de maxim 24 de ore. !!! ATENȚIE !!! Locurile sunt limitate!

• Sunt respectate toate normele sanitare în vigoare. Purtarea măștii este obligatorie!
• Accesul în incintă este permis cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului. Vă recomandăm să veniți din timp pentru a evita aglomerația și pentru a începe spectacolul la ora anunțată.

Fotografii