Domino și Vama în concert la Noaptea Muzeelor


Data și ora:
Gazdă:

ASTRA National Museum Complex, Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu 100302, Romania
Organizator:

Despre

În Noaptea Muzeelor, la Muzeul ASTRA, ora 20, va începe spectacolul pe scena de pe lacul Muzeului în aer liber! Prima formație care va urca pe scenă a deschis ultimele trei ediții ale evenimentului în Muzeul Astra. DOMINO reușește să fie o trupă unică în peisajul muzical românesc datorită combinației de instrumente folosite – țambal, tobe și chitară bas, a prezenței scenice și a felului în care reușește să-și surprindă publicul de fiecare dată. Muzica lor se încadrează în categoria rockului alternativ însă are foarte multe influențe, mai ales din folclorul românesc, ceea ce face ca stilul lor să fie și mai greu de definit. Trupa e formată din Romulus Cipariu - țambal, voce, Sebastian Marcovici – chitară bass, voce, Valentin Oancea – tobe și Medve Sandor – trompetă.

Cel mai așteptat concert al zilei va începe după ora 21, când pe scena muzeului va urca formația Vama. Acesta este primul concert în Sibiu al trupei fondate de Tudor Chirilă și Eugen Caminschi după lansarea noului lor album. Realizat în totalitate în limba engleză, pe noul album se regăsesc piese precum Ghosts at War și Cure-K dar și Memories Now, primul single de pe acest nou album, al treilea din istoria de 10 ani a formației. Pe lângă cei doi artiști, din trupă mai fac parte Gelu Ionescu, Lucian Cioargă și Dan Opriș. Hit-urile lor ”Perfect fără tine”, ”Vara asta” sau ”18 ani” au intrat în heavy-rotation la toate radiourile românești și au devenit iconice pentru sute de mii de tineri. Hit-ul”Perfect fără tine” a petrecut 26 de săptămâni în Top 10 Media Forest și a fost Piesa Anului 2013 la Premiile Radio România și la ZU Music Awards.

Noaptea Muzeelor este un eveniment ajuns la ediția cu numărul XIV. Intrarea în Muzeul ASTRA va fi liberă între orele 18 și 01.