Drumul colecţiilor Muzeului de Istorie Naturală - vizite ghidate


Data și ora:
Gazdă:
Muzeul de Istorie Naturală, Strada Cetăţii nr. 1

Despre

Drumul colecţiilor Muzeului de Istorie Naturală - vizite ghidate
Muzeul Naţional Brukenthal desfăşoară în perioada mai – 31 octombrie 2014 proiectul cultural “Drumul colecţiilor Muzeului de Istorie Naturală” –manager de proiect prof.univ.dr. Adrian sabin LUCA.
Proiectul cultural este inclus pe Agenda Culturală 2014 a oraşului Sibiu şi este acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Minicipiului Sibiu. Acesta îşi propune promovarea oraşului Sibiu şi creşterea diversităţii ofertei turistice a lui prin intermediul patrimoniului cultural de istorie naturală realizând traseul cultural Drumul colecţiilor Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu (hartă), o expoziţie temporară cu o tematică care nu a mai fost realizată, a unui catalog care împreună promovează zona veche a oraşului Sibiu din perspectiva dezvoltării naturalismului transilvănean şi marcarea obiectivelor de pe traseul cultural cu plăcuţe QR.
Proiectul a debutat cu expoziţia temporară Drumul colecţiilor Muzeului de Istorie Naturală în data de 16 mai 2014. Expoziţia tematică prezintă perioada constituirii colecţiilor din anul înfiinţării Societăţii Ardelene de Ştiinţele Naturii - Siebenbürgischen Vereins für Naturwiessenschaften zu Hermannstadt (1849) până în anul 1895, şi va fi punctul de plecare pentru desfăşurarea ghidajelor tematice în centrul istoric care vor prezenta efectiv drumul parcurs de colecţii.
Vă invităm să descoperiţi traseul colecţiilor prin participarea la ghidajele organizate în perioada mai – 31 octombrie 2014, de către Muzeul de Istorie Naturală.

Detalii cu privire la desfăşurarea ghidajelor:

Perioada de desfăşurare: 18 mai – 31 octombrie 2014
- în perioada 18.05-21.10.2014 ghidajele se vor desfăşura de marţi până joi în intervalul orar: 10.00-14.00
- în perioada 22.10-31.10.2014 ghidajele se vor desfăşura de miercuri până joi în intervalul orar: 10.00-14.00
La cerere se pot realiza ghidaje şi în afara programului în funcţie de disponibilitatea ghizilor.

Locul de desfăşurare: grupul se va întâlni cu ghidul în incinta Muzeului de Istorie Naturală (Str.Cetăţii nr.1) şi de aici vor pleca în centrul istoric al Sibiului

Programarea ghidajului: se poate face la adresa de e-mail brukenthalnaturale@gmail.com şi sau telefonic la numărul 0269.436.545, iar confirmarea programării ghidajului se va face doar prin e-mail.

Persoană de contact: Gabriela Cuzepan - asistent proiect cultural.

Participarea la ghidaje şi vizitarea expoziţiei temporare Drumul colecţiilor Muzeului de Istorie Naturală este gratuită.