Duo Gayer / Hofecker (HU)


Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică Nr. 16, Sibiu
Organizator:

Despre

Repertoriul duo-ului este determinat în principal de direcția mainstream. În afară de piese proprii interpretează din repertoriul great american songbook, precum și compoziții din epoca bebop/hardbop.

În ciuda vârstei fragede pianistul de jazz Gayer Mátyás /26 ani/ - are în palmares nenumărate premii, printre care Gramophone, este un reprezentant de marcă a noii generații de muzicieni, a fost ales de două ori (2014, 2015) în finala de pian a prestigiosului Montreux Jazz Festival.

În iunie 2014 a obținut diploma de licență la Graz, iar în 2017 a absolvit Academia de Muzică din Viena. A concertat cu nume celebre ca Jim Rotondi, Luis Bonilla, Stjepko Gut, Don Menza.

Matthias Hofecker este unul dintre cei mai căutați basiști din Europa Centrală și a concertat cu nume legendare precum Harold Maber, Sheila Jordan, Dusko Goykovich sau Joe Farnsworth.

A studiat la Academia de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, iar din 2012 și-a continuat studiile la Graz. De la absolvirea din anul 2013, trăiește și studiază în Viena, iar în octombrie 2014 a obținut diplomă de masterat.

Gayer Mátyás și Hofecker Mátyás au urcat împreună pe nenumărate scene din Europa (Jamboree Barcelona, 606 în Londra, Jazzkeller Frankfurt, etc), iar acest lucru se reflectă și în concertele în duo. În septembrie 2016, celebrul saxofonist american Jesse Davis a acceptat un concert la Budapesta cu cei doi.

Un concert organizat de Asociația HID - Centrul Cultural Maghiar și Atrium, cu sprijinul NKA din Ungaria.