Eugenia Usandivaras & Leo Calvelli - Argentinian Tango


Data și ora:
Gazdă:
Sala Oglinzilor, Strada General Gheorghe Magheru 1-3, Sibiu 550185, Romania

Despre

Eugenia Usandivaras & Leo Calvelli - Argentinian Tango

Argentina-Franța

Dansuri, Maeştri şi coregrafi de tango.
Argentinieni. El este din Buenos Aires și ea, din Salta. În anul 1993 s-au întâlnit dansând în Buenos Aires. Din anul 1995 s-au mutat în Europa și au început să lucreze împreună, formând cuplul cunoscut sub numele de Leo & Eugenia.
El, impresionat de folclorul argentinian de la o vârstă fragedă, a devenit unul dintre specialiștii cuceriţi de tango. Ea, cu o bază de balet clasic și contemporan, formată la celebrul Teatru San Martin din Buenos Aires, a deschis o școală de tango, pentru a nu trebui să-l părăsească vreodată.
Discipoli ai unuia dintre cele mai celebre cupluri de maeştri – Rodolfo și Gloria Dinzel – şi-au dezvoltat în curând propriul stil.
În dansul lor, elegant, dinamic, plin de emoții, combină tangoul tradițional cu tangoul nuevo, neuitând niciodată esența tangolui: l’abrazo.
L’abrazo (îmbrăţişarea) este elementul cheie atunci când două persoane intră în relație; este spiritul comunicării lor pe tot parcursul dansului.
Tangoul cultivă dezvoltarea emoțională și creativitatea indivizilor. Leagă oameni prin muzică și emoții. Tangoul este improvizație, inspirație și povestea din fundal.

Fotografii