Eveniment de prezentare a campaniei „Etnicii germani”

Prezentare, Întâlnire

Data și ora:
Gazdă:

ASTRA National Museum Complex, Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu 100302, Romania
Organizator:

Despre

Fundația Michael Schmidt și Muzeul Astra vă invită, marți 19 februarie 2019, începând cu orele 15:00, la evenimentul de prezentare a campaniei „Etnicii germani. 100 de destine în secolul românesc”.
Lansată în an centenar, campania își propune să sublinieze rolul minorității germane în dezvoltarea României moderne și prezintă 10 scurtmetraje în cadrul cărora 10 etnici germani își spun povestea devenind astfel modele inspiraționale pentru generațiile actuale.

Evenimentul va avea loc în Sala Auditorium a Pavilionului Muzeal Multicultural - Muzeul ASTRA, Pădurea Dumbrava nr.16-20, Sibiu, unde vă veți putea întâlni și discuta cu o parte din protagoniștii campaniei și, totodată, veți putea viziona scurtmetrajele realizate de către Fundația Michael Schmidt care îi include.
Evenimentul de pe 19 februarie marchează și ziua de naștere a istoricului și scriitorului sas din Transilvania, Emil Sigerus al cărui nume îl poartă muzeul de etnografie săsească din cadrul Complexului Național Muzeal Astra.

Înființată în 2010, Fundația Michael Schmidt are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România.
Complexul National Muzeal ASTRA este o instituție culturală importantă atât la nivel regional, cât și la nivel național, care include atât Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, cât și Muzeul Civilizației Transilvane, Muzeul Franz Binder, Muzeul Emil Sigerus și festivalul Astra Film.

Accesul la eveniment se face cu o rezervare prealabilă la adresa a.pascu@fundatia-michael-schmidt.org în limita a 70 de locuri.

Alte sugestii

19 Oct
Sibiu Impact Makers
Prezentare, Întâlnire
Începe la 09:00  |  Bulevardul Victoriei 31, Sibiu, Romania
22 Oct
Constantin Chiriac în dialog cu Ioan-Aurel Pop
Prezentare, Întâlnire
Începe la 18:00  |  Librăria Habitus , Piața Mică 4, Sibiu 550182, Romania
24 Oct
Conferință „7 Cuvinte ale iubirii”
Prezentare, Întâlnire
Începe la 18:00  |  Facultatea de Medicina "Victor Papilian", Strada Lucian Blaga 2A, Sibiu 550169, Romania
Vezi mai multe evenimente