Fabrici și Uzine


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Fabrici și Uzine

Regia: Adina Lazăr, Dramaturgia: Alexandra Felseghi, Scenografia: Silviu Medeșan, Grafica: Paul Muresan, Cu: Ioana Chitu, Emanuel Cifor, Lucian Teodor Rus, Simina Seliștean

În locul unei foste fabrici se construişte un mall. Este un fapt des întâlnit în România recentă. Acest proces s-a transformat la Zalău într-un spectacol de teatru. „Fabrici şi uzine” prezintă povestea întreprinderii din Armătura Zalău, iar povestea este spusă de patru din cei peste 15.000 de oameni care au lucrat acolo din 1969 până în prezent.

**
-teatru documentar post-industrial-

„Fabrici și uzine” este un proiect de teatru documentar ce urmărește realizarea unui spectacol și a unui turneu în 8 orașe din România. Proiectul își propune să investigheze modul în care transformările socio¬ economice din perioada post-comunistă au influențat și determinat viețile locuitorilor din mici orașe industriale precum Zalăul. Spectacolul se concentrează în jurul istoriilor personale a patru omeni care au lucrat în Interprinderea de Armături Industriale din Fontă și Oțel (Armătura Zalău), atât în perioada de dinainte de Revoluție cât și după aceea, în anii dezindustrializării. În poveștile lor am urmărit să aflăm despre visele, așteptările și dezamăgirile pe care le-au avut, cât și despre eforturile lor de adaptare din perioada de tranziție.

* Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.