Fado, dragostea mea (Embalo)


Data și ora:
Bilete:
20 lei; redus 15 lei
Gazdă:
Biserica Ursulinelor, Strada General Gheorghe Magheru, Sibiu, Romania

Despre

Fado, dragostea mea (Embalo)

Portugalia / Liana

Interpretat de: Liana (voce), António Neto (chitară clasică), António Dias (chitară portugheză), Jorge Carreiro (chitară bas)
Liana este o perlă rară. Ea îmbină armonios multiple artificii și amplitudini vocale: de la șoaptă, la strigătul care îți taie răsuflarea, cu forță, dar totuși cu suavitate. La toate acestea, se adaugă dicția sa perfectă care eliberează poezia și o aduce la viață. Artista posedă și deosebitul talent al conversației, stabilind cu publicul o conexiune empatică. Dacă lista talentelor sale s-ar opri aici, tot am avea o „fadista” de neegalat. Dar Liana se caracterizează şi printr-o interpretare sensibilă unică, prin care creează subtil, prin minune sau vrajă, emoția frumuseții și a sentimentelor comune care ne influențează.
Poate că toate acestea sunt un rezultat al uceniciei consecvente în marea „școală” de fado tradițional și popular, care a culminat cu 2 premii câștigate la cel mai important concurs din Portugalia - „Grande Noite do Fado”.
Însă deschiderea către sinceritate și o atitudine liberă și independentă au ghidat-o pe Liana în drumul ei. A jucat rolul principal al Amáliei Rodrigues în cel mai reușit musical din istoria portugheză și a fost solistă de excepție într-o formație de muzică internaţională, Stockholm Lisboa Project, alături de care a câștigat mai multe premii internaționale și a obținut recenzii excelente în mai multe țări din Europa. Pare că a împrumutat vocii ei trăsăturile lumii întregi, prin traseele muzicale pe care le-a străbătut (Spania, Franța, Germania, Elveția, Marea Britanie, Finlanda, Austria, Luxemburg, Suedia, Belgia, Olanda, România, Canada, SUA, Brazilia, China, Australia...).
Atunci când susţine un concert, Liana transmite sinceritate și dedicație printr-un fado care oscilează între diverse melodii de fado, între mii de emoții și nuanțe creative.

Fotografii

Alte sugestii

23 Aug
Subcarpati at Focus in the Park 2019
Concert
Începe la 12:00  |  Parcul Sub Arini, Sibiu, Romania
VIDEO
24 Aug
FiRMA at Focus in the Park 2019
Concert
Începe la 12:00  |  Sub Arini Park, Bulevardul Victoriei, Sibiu 557260, Romania
VIDEO
25 Aug
Vița de Vie at Focus in the Park 2019
Concert
Începe la 12:00  |  Focus in the Park Sub Arini Park, Bulevardul Victoriei, Sibiu 557260, Romania
VIDEO
29 Aug
Concert Suburbia11 - Valea Aurie
Concert
Începe la 20:00  |  Stadionul de Rugby Bebe Boboc, Aleea Călăreților, Sibiu 550400, Romania
Vezi mai multe evenimente