Fado, dragostea mea (Embalo)


Data și ora:
Bilete:
20 lei; redus 15 lei
Gazdă:
Biserica fortificată Cisnădioara, Cisnădioara 555301, Romania

Despre

Fado, dragostea mea (Embalo)

Portugalia / Liana

Interpretat de: Liana (voce), António Neto (chitară clasică), António Dias (chitară portugheză), Jorge Carreiro (chitară bas)
Liana este o perlă rară. Ea îmbină armonios multiple artificii și amplitudini vocale: de la șoaptă, la strigătul care îți taie răsuflarea, cu forță, dar totuși cu suavitate. La toate acestea, se adaugă dicția sa perfectă care eliberează poezia și o aduce la viață. Artista posedă și deosebitul talent al conversației, stabilind cu publicul o conexiune empatică. Dacă lista talentelor sale s-ar opri aici, tot am avea o „fadista” de neegalat. Dar Liana se caracterizează şi printr-o interpretare sensibilă unică, prin care creează subtil, prin minune sau vrajă, emoția frumuseții și a sentimentelor comune care ne influențează.
Poate că toate acestea sunt un rezultat al uceniciei consecvente în marea „școală” de fado tradițional și popular, care a culminat cu 2 premii câștigate la cel mai important concurs din Portugalia - „Grande Noite do Fado”.
Însă deschiderea către sinceritate și o atitudine liberă și independentă au ghidat-o pe Liana în drumul ei. A jucat rolul principal al Amáliei Rodrigues în cel mai reușit musical din istoria portugheză și a fost solistă de excepție într-o formație de muzică internaţională, Stockholm Lisboa Project, alături de care a câștigat mai multe premii internaționale și a obținut recenzii excelente în mai multe țări din Europa. Pare că a împrumutat vocii ei trăsăturile lumii întregi, prin traseele muzicale pe care le-a străbătut (Spania, Franța, Germania, Elveția, Marea Britanie, Finlanda, Austria, Luxemburg, Suedia, Belgia, Olanda, România, Canada, SUA, Brazilia, China, Australia...).
Atunci când susţine un concert, Liana transmite sinceritate și dedicație printr-un fado care oscilează între diverse melodii de fado, între mii de emoții și nuanțe creative.

Fotografii