Feldioara redescoperită: Un sit al oaspețior germani în estul Europei


Data și ora:
Gazdă:

Muzeul Satului, DJ106A, Sibiu, România
Organizator:

Despre

Feldioara redescoperită: Un sit al oaspețior germani în estul Europei

Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Şcoala din Ticera
Dată vernisaj: 18 mai 2016
Ora vernisaj: 14.00
Parteneri expoziţie: Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București și Asociația culturală Hieronymus din Brașov.

Complexul Național Muzeal ASTRA împreună cu Institutul de Arheologie ”Vasile Pârvan” din București și Asociația culturală Hieronymus din Brașov, vernisează expoziția Feldioara redescoperită: Un sit al oaspețior germani în estul Europei. Vernisajul va avea loc miercuri, ora 14, la Școala din Ticera, monument funcţional în cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

”Expoziția prezintă succint principalele monumente istorice ale Feldioarei/Marienburg, una dintre cele mai vechi așezări ale județului Brașov. Înființată în cea de-a doua jumătate a secolului al XII-lea de către un grup de ”oaspeți” germani, localitatea devine faimoasă datorită Cavalerilor Teutoni ce-și stabilesc sediul aici în perioada 1211-1225. Ruinele cetății medievale, Biserica evanghelică și centrul istoric reprezintă unele dintre cele mai valoroase monumente istorice din Bazinul Carpatic”, a declarat dr. George Tomegea, directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Expoziția prezintă vestigiile descoperite prin prisma investigațiilor arheologice realizate în diverse etape începând cu 1990 și până în prezent. Astfel, în cadrul expoziţiei vor fi expuse la Şcoala din Ticera panouri fotografice, vase ceramice şi obiecte de metal. Acţiunea face parte din evenimentele pregătite de Muzeul ASTRA pentru Ziua Internaţională a Muzeelor (18 mai 2016).

Fotografii