Festivalul-concurs "Vară, Vară, Primăvară"


Despre

Festivalul-concurs "Vară, Vară, Primăvară"

Spectacolele sunt prezentate de către solista de muzică populară Viorica Macovei.

Câştigătorii vor fi desemnaţi de un juriu alcătuit din personalităţi ale folclorului românesc, care, în selecţia lor, vor avea în vedere cunoştinţele de etnologie, calităţile vocale ale concurenţilor, autenticitatea pieselor şi costumelor.
Marele Premiu va pleca acasă cu 1.000 de lei, primul loc va primi 800 de lei, al doilea 600 de lei, iar al treilea 500 de lei. Vor fi şi două menţiuni de câte 400 de lei, iar Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu va acorda o sumă unui concurent, de 400 de lei.
De asemenea, va exista şi Premiul Cercului Militar Sibiu, în valoare de 400 de lei.
Cei care vor să se înscrie trebuie să ţină cont de unele condiţii. În primul rând, trebuie să cunoască foarte bine zona de unde provin, apoi să interpreteze două melodii specifice acelei regiuni, dintre care una fără acompaniament (doină, cântec doinit sau baladă) şi una cu acompaniament orchestral.
De asemenea, trebuie să aibă între 18 şi 30 de ani, iar laureaţii ediţiilor precedente, cei de pe primele locuri (Marele Premiu, Premiile I, II şi III) nu se mai pot înscrie în competiţie.

Biletele se pot procura de la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, începând cu data de 9 martie 2015, de luni până vineri, între orele 10.00 – 17.00.