Festivalul concurs Vara vara primavara


Despre

Festivalul concurs Vara vara primavara

Festivalul–Concurs al Tinerilor Interpreţi de Muzică Populară "Vară, Vară, Primăvară", ce se va desfăşura între 14-16 martie la Sibiu.

Ediția a XVIII-a a festivalului se va desfășura în perioada 14-16 martie, la Sibiu, și este primul eveniment de anvergură organizat în anul aniversar “Junii Sibiului” — 70 de ani.
În concurs, fiecare concurent trebuie să prezinte două melodii specifice zonei de provenienţă: una fără acompaniament (doină, baladă, cântec doinit) şi una cu acompa­nia­ment orchestral. Marele Premiu al festivalului este în valoare de 1.000 lei.

Preselecția concurenților va avea loc în data de 14 martie 2014, iar cei mai buni participanți vor trece în etapa următoare a competiției: Spectacolul-concurs, cu public, desfășurat în 15 martie, ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu. Evoluțiile tinerilor vor fi apreciate de juriul alcătuit din specialiști în domeniul culturii tradiționale și muzicii populare. Concursul va fi urmat de un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Folcloric Ceata Junilor și laureați ai edițiilor precedente ale festivalului, iar invitat special este Pr. Cristian Pomohaci.

Cei mai buni concurenți vor fi premiați în cadrul Galei Laureaților, programată în 16 martie, ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Gala laureaților va fi urmată de un spectacol extraordinar susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul-Junii Sibiului și invitații lor, nume de prim rang ale muzicii populare românești: Constantin Enceanu, Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Teleagă, Gelu Voicu, Ionuț Fulea, Ilie Medrea, Liliana Laichici, Mariana Anghel, Mariana Ionescu Căpitănescu etc.