Festivalul din Cămară

Eveniment gastronomic

Data și ora:
Gazdă:

Cale Rasinari, Sibiu, Romania

Despre

In weekendul care urmeaza, sambata si duminica, 28 si 29 octombrie, se anunta mare sarbatoare, la Carciuma din Batrani Sibiu.

Sibienilor li s-a pregatit un spectacol culinar pe cinste, cu tochitura ardeleneasca si mamaliguta la ceaun, berbecuti la protap, o expozitie de produse culinare "de casa" precum si un BUFET DE DEGUSTARE cu fel de fel de bunatati. Bufetul este deschis atat sambata cat si duminica intre orele 11.30 si 15.30 si se va reorganiza din ora in ora in acest interval.

Pentru cei mici, organizatorii au transformat unul din foisoarele batranei carciumioare intr-un spatiu de ateliere de creatie si joc, sub sloganul "Bucataria Piticilor". Foisorul este inchis si incalzit, astfel incat vremea rece sa nu le afecteze joaca micutilor.
Se vor desfasura ateliere de pictat magneti, confectionat margele din paste fainoase, ateliere de tartinat si decorat sandwichuri, de confectionat"eugenii" din biscuiti si crema, ateliere de cernut faina si malai, de confectionat planse decorative din produse alimentare, precum si un atelier de extragere a mierii din stup.

Sunt pregatite premii pentru cei mici dar si alte surprize cum ar fi facepainting sau coafuri speciale cu impletituri in diferite forme si marimi.
Atelierele isi deschid portile atat sambata cat si duminica, incepand cu ora 12.00.​

Parintii isi pot dezvolta creativitatea in cadrul atelierului de sculptat bostani.
Atelierele sunt sustinute de SCANDIA SIBIU, BOROMIR, MELIKOLEG - ASOCIATIA APICULTORILOR DIN HAMBA si artistul plastic CLAUDIU PETA.
Atelierul de confectionat margele va fi coordonat de trainerii STAR KIDS SIBIU.

Sambata seara, incepand cu ora 19.00, terasa carciumioarei va gazdui o DEGUSTARE DE VIN cu concert live: Andrada & the White Band si Jan Oprisor.

Casa de Vinuri Ciumbrud, din Alba Iulia, Domeniile Boieru, va prezenta spre degustare 5 sortimente alese de vinuri nobile.

Evenimentul are ca scop LANSAREA SPECIALITATILOR DE TOAMNA din meniul Carciumei din Batrani.

Intrarea este libera iar rezervarea meselor pentru degustarea de seara se poate face gratuit sunand la numarul de telefon de rezervari: 0744 376 924.