Festivalul International de Film Transilvania


Data și ora:
Bilete:
0-10 lei
Gazdă:
Piata Mare, Parcul Subarini, Bohemian Flow, Teatrul Gong, Libraria Habitus, Cetatea Cisnadioara, Muzeul Astra
Organizator:

Despre

Festivalul Internațional de Film Transilvania - TIFF - este primul festival internațional de film de lung-metraj din România. Festivalul a fost înființat în anul 2002, la Cluj, iar la Sibiu a sosit în anul 2007, cel mai important an pentru Sibiul modern, anul în care orașul a primit titlul de Capitală Culturală Europeană.
De atunci, Festivalul de la Sibiu a crescut și, an de an, a ajuns în mai multe locații, la mai mulți oameni, cu mai multe filme și evenimente conexe. În fiecare an, Festivalul de la Sibiu a avut mai mulți invitați de marcă, a prezentat pelicule în premieră națională, a încântat prin experiențe artistice inedite și a transformat Sibiul, pentru cateva zile, în capitala cinematografică a țării.
TIFF Sibiu este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Primăriei Sibiu.
Ultima ediție a Festivalul Internaţional de Film Transilvania din Sibiu a atras peste 10.000 de spectatori. TIFF Sibiu a rămas, şi în 2013, un Festival dedicat celor şapte arte, propunând publicului 30 de filme şi 50 de proiecţii realizate în cele patru locaţii permanente – Piaţa Mare, Teatrul Gong, Centrul Cultural Habitus şi Music Pub – şi două locaţii speciale – Muzeul în aer liber Astra şi Cetatea Cisnădioara. Lista oaspeţilor Festivalului a cuprins nume importante de cineaşti români şi străini. Regizorii Nae Caranfil, Horaţiu Mălăele, Marco Bonfanti, actorii Natalie Bonifay, Valentin Teodosiu, George Alexandru Marius Stănescu, Mihai Gruia Sandu, producătorii Adrian Lustig şi Anna Godano au fost prezenţi la proiecţiile filmelor pe care le-au realizat. Punctul de atractie principal al Festivalului a fost în continuare Piaţa Mare, unde peliculele proiectate au strâns cei mai mulţi spectatori Ediția din 2014 se va desfasura in perioada 25-29 iunie si va adăuga noi locații de proiecție în programul festivalului. Pub-ul Bohemian Flow și Parcul Subarini, vor completa tabloul cinematografic, alaturi de locatiile deja consacrate, precum Piata Mare, Libraria Habitus, Teatrul Gong, cetatea Cisnadioara și Muzeul în Aer Liber Astra.

Fotografii