Festivalul Național de Folclor „Ioan Macrea”, ediția a XIX-a


Data și ora:
Bilete:
15 lei - preț întreg, 10 lei - preț redus
Gazdă:
Strada Octavian Goga 1, Sibiu 550370, Romania

Despre

Timp de patru zile, Sala Polivalentă „Transilvania” din Sibiu va răsuna de cântec, joc şi voie bună, graţie ansamblurilor folclorice profesioniste şi a soliștilor de renume, care îşi dau întâlnire la FESTIVALUL NAŢIONAL DE FOLCLOR „IOAN MACREA”, pentru a prezenta comori folclorice neprețuite, din zonele de proveniență.
Cea de-a XIX-a ediție a Festivalului se desfășoară în perioada 28 noiembrie -1 decembrie 2017. Anul acesta vor urca pe scena festivalului 600 de dansatori, interpreți de muzică populară, instrumentiști, coregrafi, regizori și scenografi, în încercarea de a reaminti publicului larg farmecul poveștilor românilor. Festivalul are o componentă artistică, ilustrată prin cele trei seri de reprezentaţii ale ansamblurilor profesioniste din România şi Spectacolul omagial dedicat Zilei Naționale a României, precum şi o componentă teoretică, materializată prin seminarul destinat specialiștilor în domeniu.
Pentru spectacolele programate în zilele de 28, 29 și 30 noiembrie 2017, ora 19:00, accesul se face pe bază de bilete: 15 lei - preț întreg, 10 lei - preț redus. Acestea pot fi achiziționate de la Sala „Transilvania”, începând cu 20 noiembrie 2017, între orele 10.00-18.00.
Pentru spectacolul din 1 Decembrie, dedicat Zilei Naționale a României, care va debuta la ora 15:00, intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Accesul în Sala „Transilvania” se face între orele 14.00-14.45.

Spectacolele sunt prezentate de vedeta TVR Iuliana Tudor.
DIRECTOR FESTIVAL: SILVIA MACREA

Organizatori: Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul - Junii” Sibiu.
Coproducător al festivalului este Societatea Română de Televiziune.
Parteneri sunt Cercul Militar Sibiu și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.
Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
Sponsori: Romgaz și Romtech
„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

Fotografii