Festivalul Naţional de Folclor „Ioan Macrea”, ediția a XVIII-a, 2016


Despre

Cea de - a XVIII-cea ediție a Festivalul Naţional de Folclor „Ioan Macrea” XVIII-cea este organizată pe scena Sălii Polivalente „Transilvania”” din Sibiu, în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie 2016, de către Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Cercul Miltar Sibiu.
Ediţia 2016 a festivalului reuneşte peste 600 de dansatori, muzicieni şi interpreţi de muzică populară. Prin cântece, dansuri şi obiceiuri festivalul recreează harta tradiţiilor de pe întreg cuprinsul ţării şi în special pe cea a obiceiurilor de nuntă, ediţia 2016 fiind axată pe reprezentaţiile cu tematică nupțială.
Festivalul se deschide în data de 28 noiembrie 2016, cu Spectacolul aniversar „Ceata Junilor – 25 de ani de activitate”, ce aduce pe aceeași scenă diferite generații de dansatori, precum și tineri interpreți de muzică populară, colaboratori ai „Cetei Junilor” și ai „Junilor Sibiului”.
În zile de 29 și 30 noiembrie 2016, ansambluri folclorice de renume vor prezenta coregrafii și momente de măiestrie instrumentală, iar evoluţiile lor vor fi punctate de recitaluri susţinute de îndrăgiţi interpreți de muzică populară.
Festivalul se încheie cu Spectacolul extraordinar al Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul–Junii Sibiului”, conceput sub semnul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, din data de 1 decembrie 2016.
Festivalul Naţional de Folclor „Ioan Macrea”, ediţia a XVIII-a, 2016, este finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu.
Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu. Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Național.
„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării”.

Fotografii