Festivalul Naţional de Folclor „Ioan Macrea”


Data și ora:
Bilete:
preț întreg-15 lei; preț redus-10 lei
Gazdă:

Str.Emil Cioran nr. 1A, 550025 Sibiu, Romania

Despre

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, în parteneriat cu Cercul Militar Sibiu organizează, în perioada 04 – 06 noiembrie 2015, cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Ioan Macrea”.

Manifestarea se adresează ansamblurilor folclorice profesioniste din ţară, specialiştilor în domeniul folclorului şi se concretizează în spectacole de dansuri şi muzică populară şi seminarul cu tema „Importanţa prezervării autenticităţii tradiţiilor în spectacolele folclorice”.

Prin festival se urmăresc conservarea şi promovarea elementelor autentice de cântec şi joc popular românesc, încurajarea formării profesionale continue a artiştilor şi creşterea valorică a performanţelor la nivel de profesionalism.
Spectacolele folclorice, care vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, începând cu ora 18:00, vor fi prezentate de Marius Ciprian Pop.

Biletele se pot procura de la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, începând cu data de 19 octombrie 2015, între orele 10.00 – 17.00.

Parteneri media: Zile şi nopţi, Tribuna, Festivaluri românești, Eventya, TV Sibiu, Eveniment Tv, Turnul Sfatului, Sibiu 100 %, Mesagerul de Sibiu, Ora de Sibiu, HZ, Calendarul copiilor, Lăcaşuri ortodoxe, Etno TV.

Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.
Acţiune co-finanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

Fotografii