Festivalul Tradiţiilor şi Ceremonialelor Militare Istorice


Data și ora:
Gazdă:
Centrul Istoric, Sibiu

Despre

Pentru două zile, Sibiul reînvie tradiții militare de mult uitate, în cadrul unui eveniment spectaculos, inedit, care va recrea o lume pe care mulți dintre noi o cunoaștem doar din povești.

Festivalul Tradițiilor și Ceremonialelor Militare Istorice va avea loc în centrul Sibiului între 1 și 2 august și va recrea atmosfera primelor două războaie mondiale, cu defilări, patrulări, ceremonii festive, demonstrații de mânuiri de arme sau instrucție de front.

Festivalul este gândit ca un eveniment spectaculos, cu larg impact la public și turiști. Larg răspândit în Europa și SUA, re-enactmentul este o formă specială de spectacol istoric și de animație stradală, în care grupuri mari de actori (colecționari și entuziaști) evoluează în uniforme militare de epocă riguros conforme celor originale, în baza unei minuţioase consultări a arhivelor.

Tot echipamentul şi replicile de armament sunt produse în regie proprie sau de ateliere specializate, iar o parte din echipament este formată din piese autentice. Toți membri participanți sunt civili, ce provin din cele mai diferite domenii de activitate. Evenimentul este unic pe scena culturală a municipiului Sibiu.

30 de membri ai unor asociații profesionale de re-enactment din România – „Asociația Tradiția Militară” (în uniforme ale armatei române) și „Asociația Deutsches Freikorps” (în uniforme ale armatei germane) vor organiza un program de două zile, în centrul Sibiului, compus din evoluții în echipament de epocă, defilări, gărzi de onoare, patrulări, ceremonii festive sau de comemorare, demonstraţii de mânuiri de arme, instrucție de front.

Prima zi a festivalului este dedicată primului război mondial, iar duminica celei de a doua conflagrații mondiale.

„Evenimentul este organizat astfel încât să se adreseze direct cetățenilor Municipiului Sibiu și turiștilor, de toate vârstele, să creeze o atmosferă inedită utilizând la maxim patrimoniul arhitectural de excepție al Sibiului.

Evenimentul se adresează în egală măsură turiștilor străini, fiecare activitate fiind însoțită de explicații detaliate în 3 limbi de circulație internațională (engleză, franceză, germană) oferite de participanți”, spun organizatorii evenimentului.

Scopul „Festivalului tradițiilor și ceremonialelor militare istorice” este de a da viaţă istoriei militare a României, de a o retrăi prin experiență directă şi de a o reda publicului, în semn de omagiu pentru generaţiile precedente.

FTCMI doreşte să reprezinte o punte între trecut şi prezent, între militari şi civili, între români şi străini.

Alte sugestii

25 Oct
Nordic Film Festival - SIBIU -
Festival
Începe la 19:00  |  Teatrul Național Radu Stanca, Bulevardul Corneliu Coposu 2, Sibiu 550245, Romania
13 Dec
Festival de produse handmade Creative Buzz#24
Festival
Începe la 10:00  |  Municipiul, 5, Strada George Barițiu, Sibiu 550178, Romania
25 Apr
Future Kids - Festival de oferte educaționale, ediția 1
Festival
Începe la 10:00  |  Biblioteca Astra, Strada George Barițiu 5, Sibiu 557260, Romania
Vezi mai multe evenimente