Festivalul "TRIBUNA MUSIC & MORE"


Data și ora:
Bilete:
Intarea libera
Gazdă:

Strada George Coșbuc 38, Sibiu, Romania

Despre

Două seri cu muzică de calitate, una dedicată iubitorilor de folclor şi o alta celor de pop rock, le sunt oferite sibienilor la FESTIVALUL TRIBUNA MUSIC & MORE * Joi, 9 iulie, pe scena din Piaţa Mare vor urca Aurel Tămaş, Ceata Junilor şi soliştii Stana Stepanescu, Traian Stoiţă, Adriana Anghel, Paul Ananie, Izabela Tomiţă şi Alexandru Brădăţan. * Vineri, 10 iulie, spectacolul este oferit de Anna Lesko, Pavel Stratan şi Anya. * Iuliana Tudor va prezenta ambele spectacole. * Proiectul TRIBUNA MUSIC & MORE este cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Local Sibiu, prin Agenda Culturală 2015.
Am sărbătorit împreună, anul trecut, 130 de ani de la prima apariţie a cotidianului Tribuna. Un festival în Piaţa Mare, o expoziţie de fotografie şi o gală de final de an - a fost modul în care Tribuna a debutat în organizarea de evenimente culturale pentru cititorii săi şi pentru toţi sibienii.
În 2015, Tribuna continuă tradiţia evenimentelor culturale şi aduce din nou pentru sibieni artişti iubiţi, reprezentând genuri muzicale diferite.
FESTIVALUL TRIBUNA MUSIC & MORE va reuni, în 9 şi 10 iulie, în Piaţa Mare, începând cu ora 20.00, nume iubite din muzica populară şi din cea uşoară, iar expoziţia de fotografie Sibiu, before & after va fi redeschisă la Primăria Sibiu.

Tămaş: “Mă uit cu jind la Sibiu”

Unul dintre cei mai apreciaţi interpreţi de muzică populară şi uşoară, Aurel Tămaş, este invitatul special al primei seri, cea de vineri, 9 iulie.
Mărturiseşte că vine cu drag la Sibiu şi că este chiar un pic invidios pe felul în care oraşul a ştiut să se dezvolte în ultimii ani.
“Am o satisfacţie deosebită că revin la Sibiu. Eu am fost un agreat al sibienilor şi pentru că ei ştiu că provin dintr-o familie de crescători de oi şi m-au invitat des în această frumoasă şi unică zonă a ţării. Încerc la acest spectacol să dau tot ce am mai bun, Sibiul având şi o greutate la nivel naţional, pentru că a dat preşedintele ţării. Mă uit cu jind la Sibiu pentru că, deşi este cât cartierul Mănăştur din Cluj, a avansat mult. Este vizibil faptul că locuitorii acestei zone, în decursul istoriei, au creat plusvaloare, sunt bucuros că Sibiul arată cum arată, că respiră în zona culturală şi felicit Tribuna pentru faptul că încearcă să aşeze în actualitate lucruri frumoase de care această naţiune are mare nevoie”, ne-a declarat Aurel Tămaş.
Însoţit de orchestra sa, Aurel Tămaş le va oferi sibienilor un concert de calitate care se va întinde pe mai bine de o oră.

Cântece şi dansuri din regiunile ţării

Înainte de recitalul lui Aurel Tămaş, spectacolul va fi deschis, începând cu ora 20.00, de Ansamblul Folcloric Ceata Junilor, cu soliştii Stana Stepanescu, Traian Stoiţă, Adriana Anghel, Paul Ananie, Izabela Tomiţă şi Alexandru Brădăţan.
Silvia Macrea, directorul Centrului Cindrelul - Junii Sibiului, spune că momentele muzicale şi coregrafice din Banat, Maramureş, Oltenia, Moldova, şi bineînţeles Transilvania nu vor lipsi din acest spectacol.
“Îi invit cu drag pe toţi iubitorii de folclor să vină la acest spectacol şi urez Tribunei tinereţe fără bătrâneţe şi succes în derularea celei de-a doua ediţii”, ne-a declarat Silvia Macrea, directorul Centrului Cindrelul - Junii Sibiului.

Iuliana Tudor: "Sibiul înseamnă pentru mine prieteni"

Iuliana Tudor, una dintre cele mai îndrăgite realizatoare ale televiziunii naţionale, va fi cea care va prezenta cele două spectacole din cadrul festivalului.
De altfel, Iuliana Tudor a fost şi anul trecut gazda celor două seri de festival organizate de Casa de Presă şi Editură Tribuna.
"Sibiul înseamnă pentru mine prieteni, colaboratori, cel mai frumos public din câte există şi dincolo de toate, începutul meu în materie de evenimente mari organizate la un standard extraordinar! Pentru asta mulţumesc Silviei Macrea, un profesionist desăvârşit, dar şi un prieten cum rar întâlneşti în viaţă! Prin ea am descoperit o altă echipă de oameni valoroşi,care continuă istoria îndelungată a unei publicaţii de top din presă scrisă ," Tribuna". Onorată să le fiu alături întotdeauna!!! Aştept cu nerăbdare să ne reîntâlnim!", ne-a declarat Iuliana Tudor.

Anna Lesko, Pavel Stratan şi Anya

În cea de-a doua seară, vineri, 10 iulie, este rândul muzicii pop-rock, iar spectacolul va fi deschis, începând cu ora de 20.00, de Anya.
Apoi, pe scenă va urca Pavel Stratan.
“Sunt foarte fericit că pe 10 iulie voi fi la Sibiu la Festivalul Tribuna Music & More. Promit fanilor că de această dată voi aduce cu mine cel puţin 4 piese pe care nu le-am cântat niciodată sibienilor, şi, de ce nu, chiar să cânt în premieră piesa pe care vreau acum să o lansez!”, a declarat, pentru Tribuna, Pavel Stratan.
Seara va fi încheiată de concertul Annei Lesko.
“De fiecare dată când ajung la Sibiu mă simt extraordinar, mereu am avut parte de un public superb. De curând am lansat noul single “Down Down”, dar şi un show nou pe care îl puteţi vedea pe data de 10 iulie. O să aveţi parte de o adevărată poveste, cu decor (cufăr pictat manual, cu leduri ce se aprind la temperatura corpului şi un impresionant leagăn cu leduri), costumaţii unice şi preţioase, DJ, dansatoare şi multe cadouri pentru voi”, spune Anna Lesko.

Sibiu before & after se redeschide

Şi pentru că vorbim de MUSIC & MORE, pe lângă muzică, vom avea şi fotografie.
În cele două zile de festival, expoziţia “Sibiu, before & after”, care face parte din acelaşi proiect, va fi din nou deschisă la Primăria Municipiului Sibiu.
Peste 200 de fotografii vechi şi noi surprind trans­formările prin care a trecut Sibiul în ultimii 15 ani.
Proiectul “TRIBUNA MUSIC & MORE” este cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Local Sibiu, prin Agenda Culturală 2015.

Fotografii