Festivalului International de Benzi Desenate din Sibiu


Data și ora:
Bilete:
Intrarea libera
Gazdă:
Piața Mare, Sibiu, România

Despre

Festivalului International de Benzi Desenate din Sibiu

Asociatia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu »/APIVS si Asociatia « Solidarité 35 Roumanie »/S35R vor organiza în zilele de 3, 4 si 5 aprilie 2015 a treia editie a Festivalului International de Benzi Desenate din Sibiu în sala CIT a Primariei Municipiului Sibiu.
La editia din 2014, Festivalul a atras mai mult de 1000 de participanti. In cei doi ani, Festivalul de Benzi Desenate de la Sibiu s-a impus ca unul dintre evenimentele de marca a artelor grafice din România.
In timpul celor trei zile de Festival, publicul va putea descoperi autorii invitati si operele lor. In cadrul acestui eveniment sunt propuse diverse activitati pentru a familiariza toate generatiile cu diversitatea stilurilor de benzi desenate (BD) : comics, manga, banda desenata europeana.

Inaugurarea Festivalului va avea loc vineri, 3 aprilie la ora 18,00 în sala CIT a Primariei Municipiului Sibiu din Piata Mare unde vor fi prezenti si autorii de BD invitati. Week-endul va fi ritmat de conferinte, dedicatii, work-shopuri si meciuri de BD. Libraria « Habitus » va fi de asemenea gazda altor evenimente.

La cea de-a treia editie a Festivalului sunt invitati doi autori francezi si opt autori români :
Thomas Gosselin, autor francez de BD este creatorul albumelor « Sept milliards de chasseurs-cueilleurs » si « Les héros avancent masqués ».
Jérôme Cazenave vine de la Berlin si va prezenta fanzinul « Mitscharf ».
Puiu Manu este desenator de benzi desenate din 1957 si recent a publicat « Ionita Tunsu, un haiduc de Bucuresti ».
Octav Ungureanu este autorul lui « Zobb, un extraterestru în Bucuresti » publicat în 2014 la HACBD. Este si coordonatorul « Revistei Comics » si genialul creator al afisului Festivalului de la Sibiu din 2015.
Serban Andreescu este unul dintre autorii cei mai prolifici din ultimii ani din România. A publicat seria « Abu Hassan » dupa I.L. Caragiale, « Povesti » dupa Ion Creanga si « Castelul din Carpati » dupa Jules Verne la Editura « Adenium ».
Raluca Dragomir a publicat primul sau album personal în 2014 sub titlul de « Zbeng si Zbântui ».
Dodo Nita este critic de benzi desenate, autor a numeroase articole si carti de specialitate despre banzile desenate.
Vor fi prezenti de asemenea :
Toma Alexandru, care tocmai a lansat al treilea tom din « Ceva marunt ». Alin Ivan, creatorul lui Vlady, liliacul, precum si a « The Walking Dead Romania », ultima dintre revistele de benzi desenate care s-au nascut în România.

Editia 2015 a Festivalului va fi si ocazia de a celebra trei aniversari importante : 90 de ani de banda desenata româneasca, 50 ani de existenta a Editurii « Ecole des Loisirs » si 25 de ani de banda desenata de la Centrul Belgian din Bruxelles, Belgia. Fiecare aniversare va fi onorata printr-o expozitie prezenta în timpul Festivalului…

Intrarea la toate manifestarile Festivalului este gratuita si vizitatorii vor putea cumpara carti cu BD
realizate de autorii prezenti pe toata perioada week-endului.

Fotografii