Filmtettfeszt


Data și ora:
Gazdă:

Strada Berăriei, nr. 2, Sibiu, Romania

Despre

Prima ediţie a festivalului Filmtettfeszt a fost organizată în anul 2001 cu scopul de a prezenta publicului clujean filme de artă produse recent în Ungaria, premiate la diferite festivaluri internaţionale, dar care nu au intrat în distribuţie cinematografică în România. În acelaşi timp organizatorii au dorit să asigure un prilej de prezentare cineaştilor maghiari transilvăneni deja cunoscuţi sau aflaţi încă la început de carieră.
De-a lungul anilor a crescut numărul filmelor proiectate, a genurilor şi invitaţilor din breaslă prezente la festival, dar şi a locaţiilor: în 2018 avem bucuria de a organiza proiecţii simultane în 12 oraşe (Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc, Covasna, Târgu Secuiesc, Arad, Timișoara și Gheorgheni).
Asociația HID - Centrul Cultural Maghiar Sibiu a fost printre primii parteneri din țară ai festivalului. Încă din 2012, atunci când organizatorii din Cluj au lansat propunerea de a primii și în alte orașe filmele din festival Asociația HID a organizat extensia de la Sibiu a Filmtettfeszt în diferite locații din Sibiu. De atunci în fiecare an cele mai noi producții maghiare pot fi vizionate și pe malurile Cibinului.
Intrarea este liberă la toate proiecţiile şi evenimentele speciale din program. Filmele rulează subtitrate în limba română sau engleză.
Programul complet se regăsește pe site-ul festivalului: http://filmtettfeszt.ro/ro/program/2018/

Fotografii