Fukushima, mon amour la CINE M-A văzut la Habitus


Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică 4, Sibiu, România

Despre

CINE M-A văzut la Habitus prezintă, în premieră la Sibiu, Fukushima, mon amour, regia Doris Dörrie. Considerat cel mai bun film din secțiunea Panorama anul trecut la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, filmul prezintă povestea unei prietenii fascinante, departe de normalitate, dintre două femei care provin din două culturi diametral opuse, Marie, o tânără din Germania și Satomi, ultima gheișă din Fukushima, pe fundalul unei regiuni zguduite de cutremur. Proiecția va avea loc miercuri, 13 septembrie, de la ora 20.00, la Librăria Habitus.

Sinopsis:
Marie, o tânără din Germania, călătorește în regiunea Fukushima pentru a oferi ajutor persoanelor rămase fără locuințe după cutremurul din 2011. Acolo o întâlnește pe Satomi, o femeie în vârstă, singura gheișă care a mai rămas în zonă și între cele două se creează o legătură specială. Prin Satomi, Marie își descoperă propriile nesiguranțe și află că cele două nu sunt pe atât de diferite pe cât credeau.
O dramă care se derulează în alb-negru și relevă o poveste universală și poetică despre cum e să te lași purtat și să-ți reiei responsabilitatea asupra propriei vieți, din punctul în care o abandonasei deziluzionat.

Preţ bilet: 10 lei.
Rezervări: telefonic la 0269250383 sau prin sms la 0733956223.

CINE M-A văzut la Habitus este un eveniment organizat de Asociaţia ESTE FILM şi Librăria Habitus, cu sprijinul Clorofilm.